Capcom en drie toekomstige games

Capcom

Capcom komt komend seizoen met meerdere games. Niet elke game krijgt evenveel aandacht of is bekend bij het grotere publiek. Op de E3 mocht ik spelen met drie van Capcoms games die in het najaar van 2011 en het voorjaar van 2012 verschijnen, hieronder lees je er meer over.

Resident Evil: Raccoon City
Resident Evil: Raccoon City is een third-person shooter die zich afspeelt in Raccoon City tussen het verhaal van Resident Evil 2 en 3. Waar de andere Resident Evil-games gericht zijn op de besturing van één personage werk je nu meer samen in een team.

Je speelt namelijk als een team van Umbrella-specialisten, die het bewijs moeten wegwerken van het virus dat langzaam iedereen in een zombie verandert. Dit gaat natuurlijk niet van een leien dakje aangezien de overheid komt onderzoeken wat het probleem is en daarnaast lopen er nog hordes zombies rond.

Capcom

Er zijn zes personages in het spel die vier klassen omvatten. Elke klasse is op bepaalde punten aan te passen en er zullen verschillende 'skills' zijn die in jouw voordeel kunnen werken. Er zijn in het spel zes personages waaruit je kunt kiezen, maar om te spelen stel je een team van vier personages samen dat het gaat opnemen tegen de zombies, de overheid en andere gevaartes. Samenwerken staat centraal in het spel. Ik heb de vier-tegen-vier mode kunnen uitproberen en je moet continu opletten wat er om je heen gebeurt anders ben je dood of zelf een zombie.

Je neemt het naast je vier tegenstanders namelijk ook op tegen de zombies. Moet je van één kant de kogels ontwijken, moet je aan de andere kant zorgen dat je niet gebeten wordt. Is dit namelijk wel het geval, dan verander je zelf langzaam in een zombie en val je je teamgenoten aan.

Het proces van in een zombie veranderen gaat geleidelijk en kan langzamer gaan door 'health packs' te gebruiken. Mocht je geluk hebben dan kun je een spray vinden die het proces helemaal stopt. Zombies zijn niet het enige gevaar, de klassieke Lickers zullen ook hun opwachting maken naast enkele andere Resident Evil-monsters.

Resident Evil: Raccoon City zal een chaotische ervaring worden en dat hoeft zeker niet slecht te zijn. De snelle actie en de vele gevaren zorgen er voor dat je snel op het puntje van je stoel zit. De game komt eind 2011 uit op Xbox 360, PS3 en PC. Wie van co-op houdt, heeft dus een titel om in de gaten te houden.

Dragon's Dogma

Dragon's Dogma is een actiegame dat zich afspeelt in een setting met draken en ander lelijk gespuis. Als speler kun je kiezen uit drie klassen: Fighter, Mage en Strider. Deze laatste is een kruising tussen de welbekende Rogue/Ranger. In het verhaal is jouw personage op zoek naar de draak die zijn hart eruit heeft gerukt. Als één van de weinigen herrijs jij uit de dood en is je missie de draak te doden die jou dit heeft aangedaan. Dit doe je gelukkig niet alleen, maar met maximaal drie andere NPC's in jouw party. Eén van de NPC’s kies je zelf en is altijd beschikbaar. De twee andere NPC’s kies je uit andere spelers die op dat moment online zijn.

Capcom

Samenwerking tussen jouw personage en de NPC's die met je meereizen zullen centraal staan naast het verhaal. Terwijl ik speelde bevond ik me in een grottenstelsel waar we aangevallen werden door vliegende beesten. Ik als Fighter stond met mijn zwaard te zwaaien, maar ik was zo ineffectief als ik maar kon zijn. Als mijn tovenaar een vuurbal op het beest loslaat, kom het naar de grond gestort. Met drie snelle slagen zorg ik dat het beest de grond nooit meer verlaat.

Later in de demo kom ik tegenover een enorm beest te staan waar simpelweg hakken en slaan niet effectief is. Mijn metgezellen vallen het beest van een afstand aan en daardoor kan mijn personage in de flank van het beest omhoog klimmen. Het beest wil dit niet en begint onrustig rond te springen. Automatisch houdt mijn personage zich vast en lukt het me om drie slagen te vellen voordat ik eraf word gegooid. Deze tactiek houden we aan en ik beklim verschillende zijdes van het beest. Na een aantal keer lukt het me om het beest te slachten.

Dragon's Dogma neemt je mee naar duistere locaties waar monsters zoals draken, griffioenen en hydra's je lastig vallen, maar door goed samen te werken met de NPC's zul je het verhaal ontrafelen. Dragon's Dogma staat gepland voor een Amerikaanse release op 27 maart 2012 voor PS3 en Xbox 360. Japan zal iets eerder aan de beurt komen en helaas is een Europese release nog niet bekendgemaakt.

Asura's Wrath
Asura's Wrath is een actiegame die draait om de gevallen god Asura. Asura is namelijk verraden door zijn medegoden en naar de aarde verbannen om te overleven zonder krachten. Asura is uit op wraak en gaat het gevecht aan met de goden om al zijn krachten terug te winnen.

Asura's Wrath speelt weg als een klassieke actiegame waar je veel aan het buttonbashen bent terwijl je gruwelijke combo's maakt. Ik mocht het in de demo gelijk opnemen tegen één van de eindbazen uit het spel. Al snel maak ik korte metten met de beste man tegenover me, maar deze baas heeft nog enkele trucjes achter de hand.

Waar ik begon met een baas tegenover me die iets groter was dan ik, transformeerde hij nu naar een reus die ik moest bevechten. De manier van vechten verandert dan ook direct erg drastisch. Het wordt namelijk meer filmisch door het gebruik van korte maar krachtige quick-time-events. Al snel versla ik ook de getransformeerde vorm, maar als een echte baas transformeert hij verder.

Capcom

In het volgende deel ren ik over een grote kale landvlakte met in de verte diezelfde baas die nu nog groter is en ook over de vlakte heen rent. Het rennen gaat automatisch en hij schiet grote raketten op mij af. Na enkele ontwijkingmanoeuvres lukt het me om een raket op te vangen en hem terug te gooien richting de baas.

Uiteindelijk transformeert de baas naar een personage dat groter is dan de aarde zelf en zie ik het al bekende 'vinger'-filmpje. Na veel buttonbashen is het monster uiteindelijk verslagen en heeft me dat vier armen gekost. Ja, want Asura krijgt naar mate het spel verloopt nieuwe krachten die ook zijn lichaam aanpassen. Veel is er nog niet over bekend maar in de demo krijg je bijvoorbeeld vier armen erbij, altijd handig toch?

Asura's Wrath lijkt een agressieve actiegame te gaan worden waar je een hoop mensen en goden en andere creaturen verrot mag gaan slaan. Na de demo liep ik weg met een voldaan gevoel en kan ik niet wachten tot dat de game uitkomt. Een datum is nog niet bekendgemaakt, maar de game komt uit voor PS3 en Xbox 360.