Terugblik GamesCom 2010

Hoewel je op een aantal booths met Kinect kon spelen, pakte Microsoft op hun eigen booth in hal acht groots uit. Twee rijen met een zestal Kinect-booths stonden er en in elke booth kon je één game spelen, waaronder Harry Potter, Sonic Free Riders en Kinect Dance Central. De Kinect-booths stonden aan de kant waar het publiek langsliep uit rond doorzichtig plastic waardoor iedereen van buiten makkelijk mee kon kijken wat er in de booth precies gebeurde. Naast Kinect hadden ze nog een groot aantal andere games staan, zoals Rock Band 3, The Force Unleashed 2 en Sonic 4 en op een afgesloten stuk nog spellen als Fable 3 en Halo Reach. Ze hadden vrij weinig exclusives staan, maar er waren wel veel games van andere ontwikkelaars te spelen. Naast Microsoft stond Nintendo met hun complete Wii en DS line-up. Grote afwezige hier was natuurlijk de 3DS die enkel in de hallen voor de pers te spelen was. Op het podium van Nintendo werden regelmatig wat kleine events gehouden, zoals Charles Martinet, de stem van Mario, met wie je op de foto kon, of je kon hem je voicemail laten inspreken. Ook Mario en Luigi zijn een aantal keer gesignaleerd. De derde grote naam in deze hal was Warner. Warner heeft voor de komende tijd F.E.A.R 3, Super Scribblenauts en een tweetal Lord of the Rings-games in de pijplijn zitten en deze werden dan ook getoond, waarbij Super Scribblenauts helaas alleen in het Duits speelbaar was.

gamescom 2010: Kinect booth

De laatste algemene hal, nummer negen, was gevuld met PC-games. De MMO-scene is in Duitsland aardig groot, en dus waren er tig voor mij onbekende MMO’s te bekijken naast de grote titels van NCsoft en Trion. Deze hal bestond dan ook uit veel kleine stands in vergelijking met de andere hallen die vooral uit grote stands bestonden. Blijkbaar moesten de mannen hier ook heen gelokt worden, want de meeste boothbabes waren in deze hal te vinden. De kleding van de babes varieerde van een stoere warrior-outfit tot minuscule bikini’s met minder stof dan in de gemiddelde pet. Mocht je dus totaal geen interesse hebben in PC-games maar wel in mooie vrouwen, dan raad ik je aan om alsnog de hal met onbekende PC-games te bezoeken, mocht je ooit naar een soortgelijke beurs gaan.

Hal tien was tot slot gevuld met een lading eettentjes, hoewel die ook in andere delen van de beurs en de buitenruimtes tussen de beurs terug te vinden waren. Qua eten was er dit jaar in ieder geval meer keuze. Van reuze-pretzls tot hamburgers en van pommes tot een lopend buffet, er was voor ieder wel wat wils. Tenminste, als je de tijd had om even rustig te eten en je niet hoefde te haasten naar de volgende afspraak.

gamescom 2010: THQ stand

In totaal waren er 505 bedrijven uit 33 landen aanwezig op de beurs. Het grootste deel hiervan was enkel in de business area aanwezig, maar ook op de beursvloer waren er veel kleine bedrijven aanwezig naast de grote bekende uitgevers. In totaal zijn er 254.000 bezoekers op de beurs afgekomen en hebben 4400 mediabedrijven uit 49 landen over de beurs geschreven.

Voor een toegangsprijs van 10 tot 15 euro voor een dag biedt de GamesCom veel waar voor zijn geld. Je bent even onderweg, zeker als je vanuit het noorden of westen van het land komt, maar er zijn wel een heleboel nieuwe games te bekijken of te spelen. De donderdag is wel duidelijk de rustigste dag om de beurs te bezoeken (buiten de persdag natuurlijk), daarna wordt het elke dag alleen maar drukker met de zondag als topdag. Hou verder voor de 18+ games rekening met een lange wachttijd. Wij omcirkelen 17 tot en met 21 augustus 2011 alvast in onze agenda!