FOK!games en de E3

E3 Special

De E3, wie kent hem niet, één van de grootste gamebeurzen in de wereld. Op deze beurs worden harten gewonnen en gebroken, nieuwe games en hardware getoond en nieuwe standaarden gezet in de wereld van games en consoles.

De Electronic Entertainment Expo (E3) van 2010 is in het Los Angeles Convention Center en duurt van 15 tot en met 17 juni. De beurs zal dit jaar in het teken van de nieuwe Playstation Move en Project Natal staan, maar Nintendo zal zeker niet achterblijven met hun 3DS. Natuurlijk zijn er nog talloze andere ontwikkelaars, uitgevers en geïnteresseerden die hun materiaal zullen tonen en misschien staan er nog wel een aantal grote verrassingen voor ons te wachten.

Ook wij van FOK!games hebben zo onze verwachtingen, ook wij hopen op bepaalde dingen en ook wij zijn bang voor een aantal dingen. Hieronder is aan de hand van drie vragen samengevat wat wij als redactie van de E3 verwachten en wat niet. Ik kan al wel zeggen dat wij als redactie erg enthousiast zijn over de komende E3. Mocht je nog willen weten hoe de E3 er van vorig jaar uitzag klik dan hier voor de PRE E3-special van Koei.

Verwachten

KoosyNL
Ik ben erg benieuwd naar wat deze E3 gaat brengen. Er is een aantal zeer interessante ontwikkelingen aan de gang waardoor deze E3 wel eens in de boeken zou kunnen gaan als één van de belangrijkste in jaren. Microsoft en Sony komen natuurlijk met hun motion controllers, Nintendo gaat Zelda laten zien en heeft wellicht een aantal leuke toepassingen voor de Vitality Sensor, de PSP2 zou er aankomen en de Nintendo 3DS zal te bewonderen zijn.

Albedo
Een grootse E3, volgens EA wordt het de grootste ooit, dus dat schept al verwachtingen. Ik verwacht veel beelden van al reeds aangekondigde spellen, zoals Killzone 3 en Gears 3 en beelden van games die vorig jaar waren aangekondigd (Metal Gear: Rising, Final Fantasy vs XIII) waar we tot nu toe nog weinig van hebben gezien. Natuurlijk zullen er wat verrassingen zijn, gaat Sony ons doodgooien met 3D, verliest Sony of Microsoft wellicht een exclusive, is er ongetwijfeld veel Move en Natal zooi en stelt Nintendo waarschijnlijk teleur met een suffe presentatie van weinig boeiende games (op de nieuwe Zelda na).

wc-eend
Als casual gamer verwacht ik een hoop titels te zien die voor mij nieuw zullen zijn. Elk jaar kijk ik uit naar de drie grote persconferenties en ik verwacht dat ze dit jaar gaan knallen. De gamewereld heeft niet stilgestaan dus ik verwacht dat ontwikkelaars met verschillende dingen de strijd met elkaar aangaan.

RitseB
Heel veel Natal en Move. Waarvan de eerste generatie van deze games nog heel erg gimmicks zijn van wat het uiteindelijke product worden. Sony en Nintendo gaan denk ik ook behoorlijk groot uitpakken met hun 3D gebeuren, ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken.

Hopen

Wessiej
Veel nieuwe games! Als ik eerlijk ben is mijn E3 al compleet als er maar één spel wordt aangekondigd, namelijk Hitman 5. Ook hoop ik dat de heer Kevin Butler de presentatie van Sony zal doen, dan krijgen wij naast geniale spellen ook nog eens een goede comedyshow te zien. Qua games zitten ze bij Sony al helemaal goed, hier verwacht ik nog wel een aankondiging van inFamous 2, Resistance 3 en misschien een nieuwe Sly Cooper. Van Nintendo hoop ik dat ze meer aandacht gaan richten op bijvoorbeeld de nieuwe Zelda en Metroid Other M, in plaats van prut als de Vitality Sensor. Bij Microsoft eindigen ze een persconferentie altijd met een schokkend bericht en hier verwacht ik een nieuwe game die gebaseerd is op een oude franchise en waarvan iedereen gaat smullen.

WesleyB
Geen PSP2 of wat er op lijkt. De 3DS is ook nog niet iets om warm voor te lopen en die Vitality Sensor moet zichzelf ook nog bewijzen. Fable III gaat sowieso de show stelen, die game gaat echt keihard rocken. Overigens wordt die Pirates of the Caribbean-game ook enorm tof. Samen met GTA5, want laten we wel wezen: iedereen zit er op te wachten, kunnen er tenminste drie leuke presentaties komen.

Nebo
Wat hoop ik? Heb je even? Mijn grootste hoop is eigenlijk dat Ubisoft, die aan een nieuwe game blijkt te werken, gaat komen met Beyond Good & Evil 2. Meer vraag ik niet. Stiekem hoop ik toch ook op iets meer moeite van Nintendo om mij blij te houden, dus een nieuwe, tweedimensionale Donkey Kong Country zou erg tof zijn. Ik hoop dat Sucker Punch inFamous 2 laat zien, Insomniac Games Resistance 3, Square Enix met Kingdom Hearts 3, Rocksteady Arkham Asylum 2 en Guerrilla uiteraard met Killzone 3. Stiekem hoop ik ook dat Capcom eindelijk met een vervolg op Maximo komt, daar heb ik vroeg erg van genoten. Van Microsoft hoop ik op wat nieuwe aankondigingen. Stiekem hoop ik op een nieuwe Conker. Oh en boothbabes!

Pheno
Een revamped PSN. Ja, ik hoop dat er meer bekend wordt over de toekomst van het netwerk van Sony, want er zit zoveel potentieel in, maar er wordt nog te weinig mee gedaan. Ik zou het persoonlijk niet erg vinden als dat niet meer gratis zal zijn, maar wel veel meer opties gaat krijgen.

bang

Mday
Dat inderdaad te nadruk te veel ligt op techniek. Net als de helft van onze crew zit ik niet te wachten op Natal en Move. Ook 3D vind ik een overgewaardeerde techniek die leuk is, maar zich niet leent voor games. Misschien dat de 3DS voor een frisse invalshoek zorgt.

Vis1980
Dat er weer geen Shenmue 3 aangekondigd gaat worden. Verder zou het verschrikkelijk zijn als Natal niet blijkt te werken en de PlayStation Move geen toffe toepassingen gaat krijgen. Ook ben ik bang dat veel (hardcore)games steeds meer stapjes maken naar casual. Zo moet ik nog zien of de nieuwe versimpelde besturing voor Zelda een goede keuze is. Ik houd mijn hart vast.

Pannenkoek3000
Een aankondiging van Activision waardoor we maandelijks moeten gaan betalen om online met Activision-games te spelen. Ook hoef ik niet meer casualmeuk op de Xbox 360 en Playstation 3, de 'mainstream' gamer heeft daar namelijk al een Wii voor.

Wumbo7
Dat het allemaal dingen zijn die we al weten. Ik ben bang voor teleurstellingen, games die zo cool leken toch met gameplay helemaal niet zo tof zijn. Ook dat we warm worden gemaakt voor games terwijl ze nog lang niet uit komen (dit hoeft eigenlijk niet negatief te zijn).

Is er nou nog iets waar jij op zit te wachten? Of ben je juist bang voor iets? Laat het ons weten hieronder in een reactie en vergeet niet de line up te checken op de volgende pagina.