FOK! test de Xbox 360

Na al die mooie dingen die je kan doen met de Xbox 360 blijft er één onderdeel over: de Games. Uiteindelijk is dit toch het belangrijkste van een gameconsole, games maken de console immers. De launch line-up van de Xbox 360 is als volgt:
Amped 3 (2K Sports)
Call of Duty 2 (Activision)
Condemned (SEGA)
FIFA 06: Road to FIFA World Cup (Electronic Arts)
GUN (Activision)
Kameo: Elements of Power (Microsoft Game Studios)
Perfect Dark Zero (Microsoft Game Studios)
Peter Jackson\\\'s King Kong: The Official Game of the Movie (Ubisoft)
Madden NFL 06 (Electronic Arts)
NBA Live 06 (Electronic Arts)
Need for Speed: Most Wanted (Electronic Arts)
Project Gotham Racing 3 (Microsoft Game Studios)
Quake 4 (Activision, id software en Raven Software Corp.)
Tiger Woods PGA TOUR 06 (Electronic Arts)
Tony Hawk\\\'s American Wasteland (Activision)

Al deze games moeten tegelijk met de 360 in de winkel liggen op twee december. De adviesprijs zal variëren van zo\\\'n 60 tot 70 euro, even zoeken en je moet ze iets goedkoper kunnen vinden. Van Kameo hebben we ook een review en de rest zal snel volgen. Lees in de tussentijd alvast de previews van PGR3 en PD0.

Voor de periode na de launch staan er ook een flink aantal titels gepland. Games als Dead or Alive 4 (Tecmo/Microsoft Games Studios), The Elder Scrolls: Oblivion (Bethesda) en Ridge Racer 6 (Namco) moeten allemaal in de weken na de launch beschikbaar zijn. Er is dus voor elk wat wils. Hoe het in de toekomst zal gaan met Xbox 360 games, zowel exclusieve als multiplatform, moeten we nog even afwachten, maar het zit wel goed waarschijnlijk. De gewone Xbox heeft wat dat betreft ook al flink naam gemaakt.

Naast Xbox 360 games kan je ook een aantal oude Xbox games spelen. Je moet hiervoor een patch/update downloaden van Xbox live. Deze wordt opgeslagen op je harde schijf. Zodra deze patch gedownload is (kwestie van een minuutje) kun je jouw oude Xbox game spelen op de 360. Kijk voor een complete lijst van backwards compatible games op de Xbox site. Als je een Xbox game in je 360 stopt die niet ondersteund wordt krijg je een melding dat het niet werkt.