Mobiele Reviews #10

Niet de zoveelste Minecraft-kloon, dat bleek toen Terraria in 2011 uitkwam voor pc. Nu, twee jaar later, heeft de 2D-game eindelijk zijn weg gevonden naar mobiele apparaten. Bij het begin van de game heb je de beschikking over vier objecten. Elk object staat voor een deel van de Terraria-ervaring. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

Zwaard
Dat Terraria zich weet te distantiëren van Minecraft, kon je hierboven al lezen. De reden hiervoor is niet alleen het feit dat de game volledig 2D is, maar vooral de focus op combat in Terraria. Je bouwt en verkent niet alleen, je moet ook monsters verslaan. Dit is het grootste verschil tussen Terraria en andere craftgames. Meestal heb je geen echt doel voor ogen in games zoals deze, maar wil je Terraria helemaal doorgronden, dan moet je op avontuur gaan. Er zijn zelfs eindbazen te vinden die je belonen met kostbare materialen.

Pikhouweel
Je kunt deze materialen natuurlijk niet alleen verkrijgen via verslagen vijanden, maar ook door ze zelf te ontginnen. Met je pikhouweel kun je ondergronds op zoek gaan naar basismaterialen zoals koper en steen, maar ook op dure materialen zoals amethist stuiten. Hoe dieper je onder de grond gaat, des te meer kostbare materialen er binnen handbereik zijn. Vijanden worden echter ook bloeddorstiger naarmate je steeds meer onder de zeespiegel gaat, dus het is zaak om zo diep mogelijk te zakken, zonder te ver te gaan.

Terraria 2

Bijl
Net zoals in de meeste craftgames vormen materialen de spil van de game. Je bijl bezorgt je in combinatie met wat bomen al snel een portie brandhout, maar als je een serieuze constructie wil bouwen, heb je wel wat meer nodig dan dat. Nadat je genoeg materialen hebt verzameld, kun je deze met behulp van een werktafel, een haard en een aambeeld omvormen tot een stevige uitrusting, sterke wapens of versiering om je stulpje gezelliger te maken.

Hamer
Heb je eenmaal een reusachtig fort gebouwd, maar wil je die ene kamer toch liever niet roze zien? Dan kun je met je hamer alles weer slopen en opnieuw beginnen. Of de roze muren vervangen door blauwe natuurlijk. En dat is het mooie van Terraria. Hoewel de game duidelijk meer dan zijn genregenoten de focus op combat legt, kun je deze ook nog steeds volledig negeren en je volledig op het craften en bouwen storten. Twee in een, zo zou je kunnen zeggen.

Terraria 4

Conclusie

Ikzelf kon nooit mijn draai vinden in Minecraft. Er is veel te doen in die game, dat is waar, maar zonder enig doel vond ik het moeilijk om eraan te beginnen. Zit je met hetzelfde probleem of snak je gewoonweg naar meer, dan komt Terraria als een godsgeschenk.

110721_140137_5.png

Prijs: €4,49
Ook beschikbaar voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Gespeeld op iPod Touch 5.

Geschreven door: WoutD