Minecraft Xbox 360 Disc Editie

Minecraft, dat is toch de game die al meer dan een jaar te downloaden is op Xbox Marketplace en al nog veel langer speelbaar is op de pc? Dat klopt, dus waarom nog een keer een review? Nou, beste FOK!ers, sinds kort is Minecraft ook te koop in een fysieke winkel!

Voor diegene die nog steeds niet weten wat Minecraft is: Minecraft is een bouwgame à la LEGO. Er is geen verhaal zodat je je fantasie helemaal op zijn eigen beloop kunt laten gaan. Om dingen te bouwen heb je grondstoffen nodig zodat je de meest fantasierijke werelden kunt neerzetten. De game zelf is al een jaar te downloaden op XBLA en al langer te spelen op pc. Wil je meer weten over de game zelf, lees dan onze vorige review of kijk in het Minecraft-topic op FOK!

Maar goed, na een dik jaar is hij dus ook te koop in fysieke vorm. En aangezien dit de eerste keer is dat het spel fysiek gekocht kan worden, ga ik uitgebreid in op het fysieke gedeelte van het spel. De specificaties van de fysieke gesteldheid zijn als volgt: de doos is Xbox-groen, er zit een papiertje met daarin een code voor twee dagen Xbox Live en er zit natuurlijk een dvd in met daarop het spel. Op de achterkant is onder andere te lezen dat het voor vier spelers is, het Xbox Live-content bevat dat het Dolby Digital ondersteunt.

Tijdens mijn wekelijkse tripje door de Kalverstraat in Amsterdam zag ik al snel dat de game bij verschillende retailers 20,99 euro kost, terwijl hij online voor 1600 punten uit de Market kan worden geplukt. Microsoft rekent met een wisselkoers van 800 punten voor 10,- euro dus in de Market kost hij 20,- euro. Dus mocht je de game nog niet hebben en hem toch willen kopen, voor een euroknaller meer heb je hem op dvd.

Maar wat kun je nou met zo'n doos? Nou, die kun je mooi op een plank bij je andere spellen zetten.

Kom maar uit de kast!
Kom maar uit de kast!

Je kunt er een caviahuisje van maken en gebruiken als een bord. Net zoals in het spel zijn de mogelijkheden eindeloos en de enige limitatie is je eigen fantasie.


Caviahutje

In de tijd tussen de review van alweer een jaar geleden en nu is de game natuurlijk wel wat veranderd, maar loopt nog steeds gigantisch achter op de pc-versie. Maar dat mag de pret niet drukken, want ondanks alles is er nog steeds van alles te doen en sommige dingen zijn nou eenmaal beter uitgewerkt op de Xbox 360-versie. Zoals nieuwe tutorials, het craftsysteem is minder ingewikkeld en natuurlijk de splitscreenoptie. En niets is leuker dan met zijn vieren lekker bouwen terwijl het hoesje ergens ligt te slingeren.

Voor de doos.

Voor Minecraft zelf

Gespeeld op Xbox 360