Mobiele Reviews #6

Wie kent Garfield niet?! De rossige kater die het leven van zijn baasje zuur maakt en het liefst de hele dag lasagne eet. Garfield houdt ook van slapen en daar draait Garfield's Wild Ride om. Garfield is namelijk in slaap gevallen en droomt dat hij kan vliegen. Welke avonturen zal hij nu weer beleven?

Het moge duidelijk zijn dat het verhaal van deze game niet de schoonheidsprijs zal ontvangen. Maar goed, Garfield is in dromenland en komt onderweg muntjes tegen, een hele reeks aan muntjes. Aan jou de taak om deze muntjes in Garfields bezit te krijgen. Door te drukken op het beeldscherm vlieg je omhoog. Het is de bedoeling om dan alle muntjes te pakken te krijgen door steeds weer op het scherm te drukken waardoor je weer een beetje hoger gaat vliegen.

That's it! Meer hoef je niet te doen. Onderweg naar waar je dan ook heen gaat kom je obstakels tegen en vogels die jou willen neerhalen. Ontwijk deze en je zit voorlopig wel goed. Het is eigenlijk een raadsel waarom Garfield muntjes wil hebben. Het zou veel logischer zijn als hij lasagnes uit de lucht moest halen, maar dat terzijde.

Garfields Wild Ride

Om ervoor te zorgen dat je het spel niet na vijf minuten weglegt, hebben de makers doelstellingen in het spel verwerkt. Garfield moet bijvoorbeeld honderd muntstukken in één game behalen of 75 meter over de grond rennen zonder in de lucht te springen. Het zijn allemaal niet echt ontzettend lastige doelstellingen en het is dan ook duidelijk wat de doelgroep van deze game is: kleine kinderen. Kleine kinderen zullen zich vermaken met deze game met de leuke kleurtjes, muntjes, makkelijke bediening en de leuke muziek. Oh nee, niet de muziek, want die deed het niet bij mijn versie.

Muntjes dus. Geen lasagne. Geen bedden. Geen ander eten. Muntjes. Wat kun je met deze muntjes uiteindelijk?! Upgrades kopen voor Garfield. Maar ook leukere items zoals een hoed, special effects en gave upgrades. Ja inderdaad, een beetje Team Fortress II (of Jetpack Joyride), maar dan met een luie rode kater in plaats van een blue spy. 

Prijs: free-to-play
Gespeeld op iPad Mini. Ook beschikbaar voor Android.

Geschreven door: Kn0x

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.