Mobiele Reviews #6

Ik moet voor ik een Nederlandse game review altijd even mijn chauvinisme opzij zetten. Natuurlijk wil je dat jongens van eigen bodem het goed doen, maar je moet streng (doch rechtvaardig) blijven. Rejected Games, afkomstig uit Voorburg, heeft met deze game helaas nog niet helemaal het juiste pad gevonden.

In An Alien With a Magnet slinger je een ufo van planeet naar planeet. Het schip heeft een groot magneet aan de onderkant waarmee het zich aan een planeet vastmaakt. Hoewel, echt vast zit je niet. Je draait eindeloze rondjes rondom de aardbol, de bedoeling is dan ook om op het juiste moment los te laten.

Het is daarmee eigenlijk een simpel timing-spelletje. Raak het scherm waar dan ook aan als je dicht bij een planeet bent en je wordt eraan gekoppeld. Haal je vinger van het scherm en de ufo schiet in een rechte lijn los van de planeet. In het begin moet je dus vooral de timing onder de knie krijgen. Je moet precies weten waar je naartoe wordt geschoten als je loslaat.

Rejected Games voegt naarmate het spel vordert steeds meer laagjes toe. Levels worden groter, krijgen alternatieve paden, je ufo krijgt een batterijduur, je moet puzzelstukjes en sleutels verzamelen, er komen flipperkastplaneten, plotseling zijn er portals. Het basisconcept blijft echter altijd hetzelfde: op het juiste moment loslaten. Alle bovenstaande nieuwe elementen dragen amper bij aan de game.

In feite is het grootste verschil tussen het begin en de latere levels dat je steeds meer, soms met bijna pixelprecisie, jezelf door nauwe gangetjes moet schieten. Over het algemeen is het slim en beter om smartphonegames lekker simpel te houden, maar in dit geval voelde het echt alsof je constant hetzelfde zit te doen.

De productiewaardes zijn prima, de game ziet er goed uit. Het ondersteunt Game Center. Je bent constant diamanten aan het verzamelen om bonuslevels vrij te spelen. Alle aankruisvakjes van moderne mobiele games worden aangevinkt. Het probleem is dat die lastig te beschrijven 'magic touch' ontbreekt, die ervoor zorgt dat je die game in al je korte pauzes opstart.

An Alien With a Magnet ziet eruit als een topgame voor smartphones, het basisconcept deed het hem alleen niet voor mij. Het maakt dan niet uit hoeveel toeters en bellen er aan het spel hangen. Sorry jongens, maar in dit geval hangt de vlag halfstok.

Prijs: €0,99
Gespeeld op iPhone 5. Het komt binnenkort ook naar Android.

Geschreven door: Kensuke

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.