The Denpa Men 2: Beyond the Waves

The Denpa Men 2: Beyond the Waves is een opmerkelijke RPG die op het eerste oog nogal kinderachtig overkomt, maar zodra je eraan begint ontdek je toch langzaam maar zeker dat er meer schuilgaat achter alle felgekleurde badpakjes.

The Denpa Men 2: Beyond the Waves

Het verhaal van The Denpa Men 2: Beyond the Waves is een direct vervolg op het eerste deel The Denpa Men 2: They Came By Wave en het verhaal speelt zich af rond een Denpa Men die op zoek gaat naar zijn ontvoerde familie. Zijn familie is ontvoerd omdat The Organisation een nieuwe leider heeft die op zoek is naar drie magische stenen waarvan er één door zijn vrouw is verstopt. Dat wordt haar niet in dank afgenomen.

The Denpa Men zijn kleine wezentjes de rondzweven op radiogolven en voordat je met het avontuur kunt beginnen, moet je eerst je team zien te vangen. Het vangen doe je vanuit een speciale toren in het dorp en door middel van de 3DS-camera kun je je omgeving verkennen op zoek naar verschillende Denpa Men. Op het moment dat je een geschikte hebt gevonden, gooi je een net uit. Als deze niet ontweken wordt heb je er een lid van je team bij. De gedachte kwam gelijk bij mij op hoe tof dit zou zijn als Pokemón een soortgelijk systeem hanteerde. Welke Denpa Men je ziet, is afhankelijk van het aantal draadloze netwerken om je heen. Het is dus verstandig om altijd je WiFi aan te hebben als je op verschillende locaties op zoek gaat naar bijzondere Denpa Men.

Denpa Men zoeken

Er zijn in de basis acht verschillende types Denpa Men met elk hun eigen element. Zo heb je bijvoorbeeld een rode Denpa men die bestand is tegen vuur en een donkerblauwe die bestand is tegen water. Daarnaast zijn er ook Denpa Men met een speciale antenne op hun hoofd waarmee ze speciale aanvallen kunnen doen. Dit is niet gebonden aan een element dus je kunt ook een Denpa Men met een rood pakje hebben die toch een wateraanval kan doen, wat natuurlijk erg handig is in een vuurlevel. In eerste instantie bestaat je team uit vier teamleden en dat breidt zich later uit tot acht. Je loopt dus op een gegeven moment met een hele optocht rond.

Denpa Men optocht

Het battlesysteem is erg toegankelijk en net zoals bij andere RPG's turnbased. Je hebt een standaard aanval en als je Denpa Men ook een antenne heeft, kun je ook speciale magische aanvallen doen. Heb je nu geen zin om voor alle acht de personages te selecteren wat ze moeten doen dan kun je de Y-knop, 'Go for it', gebruiken. Deze optie laat de 3DS zelf bepalen welke acties je Denpa Men moeten uitvoeren. Hoewel dit handig klinkt is het soms erg vervelend. Voornamelijk in langere battles of boss-battles als je weet dat de vijand fire-resist heeft, maar je Denpa Men toch vuuraanvallen gebruikt of je laatste revive-potion op het verkeerde personage gebruikt.

Zoals in de meeste RPG's kun je in The Denpa Men 2: Beyond The Waves ook verschillende armors en wapens vinden die je team kunnen versterken, maar daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een tuin te onderhouden waarin je speciale planten kunt laten groeien die je ook stat-boosts kunnen geven. Dit is een leuke zijsprong van het alleen maar op een kaart van dungeon naar dungeon lopen, want je moet namelijk ook om de zoveel tijd je planten water geven anders gaan ze dood.

Denpa Thuin

De levels zijn wel erg lineair, bevatten nagenoeg geen puzzels en geven naast de vijanden weinig echte uitdaging. Wel moet je ervoor zorgen dat je niet te vroeg of met de juiste types Denpa Men een level betreedt want dit zal je anders meer dan eens duur komen te staan. Met de simpele hoofdverhaallijn kun je je prima zo een 6 tot 10 uur vermaken en daarna zijn er wel meer dan 35 verschillende locaties waar je speciale items kunt vinden en je Denpa Men verder kunt levelen. Genoeg te doen dus. Er is ook een speciale dungeon waar je alleen in kunt met een lantaarn die vervolgens langzaam uit gaat. Deze lantaarn vult zichzelf weer buiten de dungeon, maar je kunt deze extra laten vullen door gebruik te maken van het 3DS StreetPass-systeem. Dit biedt dus nog eens een leuke extra toevoeging. 

Denpa Men

Concusie:

The Denpa Men 2: Beyond The Waves is een leuke game die ondanks het kiddy uiterlijk toch erg vermakelijk is. De vraag is wel of de titel gaat opvallen tussen toppers zoals Pokemon en Fire Emblem, maar wil je voor weinig geld gewoon een leuke, creatieve RPG die genoeg biedt om je uren mee bezig te houden dan is dit zeker een aanrader.

Pluspunten Minpunten Cijfer
+ Toegankelijke gameplay - Levels erg lineair 7,5
+ Originele manier van vangen - Simpel verhaal
+ Genoeg te doen  


Gespeeld op Nintendo 3DS


Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.