SSX - Mt. Eddie & Classic Characters-DLC

Gespeeld op Xbox 360. Ook beschikbaar voor PlayStation 3.

Downloadable content of DLC is niet meer weg te denken uit de gamesindustrie. Elk zichzelf respecterend spel brengt regelmatig downloadbare extra’s uit. Zo ook het in februari uitgekomen SSX. Met de Mt. Eddie & Classic Characters-DLC hopen zij iets extra’s te brengen in de gameplay en het gevoel van het spel.

Mt. Eddie & Classic Characters-DLC is een bundeling van twee DLC’s, inderdaad de Mt. Eddie-DLC en de Classic Characters-DLC. De eerste brengt een compleet nieuwe berg naar SSX. De tweede komt met zeven personages uit het spel in klassieke outfits uit eerdere delen van het spel.

Climb that new mountain
Mt. Eddie is een berg die geheel gewijd is aan het personage Eddie Wachowski. Dit komt met name terug doordat je zijn hoofd op meerdere plaatsen op de billboards tegenkomt. De berg heeft vijf verschillende afdalingen. Hiervan hebben er vier zowel een trick- als een race-afdaling. Je krijgt er bij deze DLC dus in totaal negen nieuwe afdalingen bij.

  

Alle afdalingen zijn zoals Eddie zelf is: bizar. Gigantische schansen, veel vuurwerk en zoals gezegd overal Eddies hoofd. Zeker voor de liefhebbers van de trick-afdalingen is Mt. Eddie een geschenk. Je kunt er helemaal los gaan met vette tricks en torenhoge sprongen. Er moet wel gezegd worden dat het moeilijkheidsniveau zeker niet voor beginners is. De punten die je moet halen voor een medaille op de afdalingen zijn niet voor de poes. Op soms redelijk korte banen zul je echt het maximale uit je sprongen moeten halen om je puntenaantal op acceptabel niveau te krijgen.

  

Retro is hip
De Classic Characters-DLC geeft je zeven van de personages die al in SSX zitten, maar dan in de outfits die zij in de eerdere delen van de serie droegen. Zo is er een Retro Eddie in zijn bekende geel-oranje gestipte shirt en een Retro Elise in haar klassieke rode shirt en blauwe broek. Voor het jeugdsentiment, tenminste in mijn geval, is deze DLC leuk om te hebben. Voor de uitbreiding op de gameplay hoef je deze DLC echter niet te kopen. Dit is namelijk in geen velden of wegen te bekennen. Het zijn de retropersonages en that’s it. Echt heel veel extra’s biedt deze uitbreiding dan ook niet.

Conclusie
De Mt. Eddie & Classic Characters-DLC is een heel leuke uitbreiding voor SSX. Er moet wel gezegd worden dat dit eigenlijk volledig komt door de nieuwe berg Mt. Eddie. De nieuwe afdalingen hebben mij veel speelplezier gegeven en voegen echt iets nieuws toe aan het spel. De zeven nieuwe retropersonages zijn grappig, maar niet echt iets wat ik los zou kopen. Gelet op de prijs, 600 Microsoft Points of 5,99 euro per stuk, is de Mt. Eddie-DLC zeker zijn geld waard. In combinatie is het pakket 800 Microsoft Points of 7,99 euro. Dit is volgens mijn mening de enige manier waarop de Classic Characters-DLC waarde voor zijn geld brengt. Kortom, met deze DLC’s heeft Electronic Arts absoluut een leuke uitbreiding op een toch al leuk spel uitgebracht, maar voor wat betreft de nieuwe personages: dan wel in combinatie en niet los van elkaar.