Jungle Party

Nintendo wordt vaak beticht van het uitmelken van spellen, maar Sony kan er soms ook wel wat van. Neem nou het nieuwe Jungle Party voor de PSP. Het lijkt een gloednieuwe game, maar het is eigenlijk een nieuwe versie van Buzz! Junior: Jungle Party die al voor de PlayStation 2 en later als PSN-download voor de PlayStation 3 zijn verschenen. Is de game vier jaar na het verschijnen van het origineel nog wel de aanschaf waard?

Jungle Party is een party-game gericht op kinderen. Je kiest een gekleurd aapje en geeft deze een leuke outfit en een hippe bril en kunt vervolgens aan de slag met de mini-games. Het spel bevat vijftien verschillende mini-games die zich allemaal in de jungle afspelen. In Olifantenhonkbal draait het bijvoorbeeld om timing en moet je op het juiste moment de bal wegslaan door op een knop te drukken. In Kaartentellen is het de bedoeling om zo snel mogelijk te kijken welke kaart de meeste plaatjes heeft en op de bijbehorende knop te drukken. Daarnaast zijn er ook nog spelletjes waar eigenlijk geen vaardigheden voor vereist zijn. Bij het penalty-schieten kies je gewoon in welke hoek van het doel je wilt schieten en dan is het hopen dat je tegenstander niet dezelfde hoek heeft gekozen. Het spel bevat alle mini-games uit de PSN-versie plus daarbij nog een aantal andere mini-games uit de originele Buzz! Junior: Jungle Party. Opvallend genoeg zijn echter niet alle games uit de PS2-versie overgenomen in de PSP-versie. Het origineel had veertig mini-games waarbij de vijftien mini-games in de PSP-versie een beetje schril afsteken. Het is ook erg jammer dat er voor deze vijftien games is gekozen aangezien een aantal games vrijwel dezelfde gameplay hebben, maar dan in een ander jasje. Dit zal kinderen echter niet zo snel opvallen omdat de aankleding afwisselend genoeg is.

Jungle Party

Vernieuwing
Grafisch is het spel opgepoetst om aan de huidige standaard te kunnen voldoen. Het spel doet niet onder van andere PSP-games en ziet er duidelijk beter uit dan de PS2-versie. Het lijkt alsof het geen simpele port is, maar een complete remake. Naast dit nieuwe likje verf is het nu ook mogelijk om eigen spellijsten te maken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer vast zit aan de standaardvolgorde zoals in de PSN-versie, maar de spelletjes kunt kiezen die je zelf wil. Olifantenhonkbal is met name voor kleine kinderen erg lastig, dus het is handig dat je die eruit kunt halen en kunt vervangen door bijvoorbeeld nog een keer het immer favoriete scheten laten in bad. Je kan je gemaakte reeks opslaan zodat je hem later makkelijk opnieuw kunt spelen.

Jungle Party is qua mini-games en aankleding gericht op kinderen. Het spel is ook geheel in het Nederlands te spelen, met Nederlandse uitleg over wat je in elke mini-game moet doen, dus het is door kinderen zelfstandig te spelen. Als volwassene is het spel een stuk minder leuk, met name doordat de AI erg slecht is. Je speelt altijd met vier apen, dus als je alleen bent speel je tegen drie AI apen. Het niveau van deze apen kun je zelf instellen, maar zelfs op het hoogste niveau kun je als volwassenen zonder al te veel moeite winnen. Enkel de geluksspelletjes zijn wat lastiger omdat je daar zelf weinig invloed op hebt. Mocht je drie volwassen vrienden hebben dan kun je echter wel met menselijke tegenstanders spelen, op één PSP of op meerdere PSP's door download play.

Jungle Party

Conclusie
Hoewel de originele Jungle Party alweer vier jaar oud is, is deze game een prima remake. Het is jammer dat niet alle games uit het origineel zijn overgenomen en je het met slechts vijftien games moet doen terwijl je voor tien euro meer veertig games had een paar jaar geleden. De toevoeging dat je een eigen spelvolgorde kunt maken is wel een erg welkome en de game an sich is vermakelijk. Tenminste, zolang je nog onder de twaalf bent. Ben je ouder dan moet je toch echt op zoek naar vrienden, bij voorkeur met een eigen PSP, om je met dit spel goed te vermaken.

 

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Zelf playlists maken
- Erg makkelijk
6
+ Download Play
- Geen nieuwe mini-games