Sims 3: Ambities

Sims 3: Ambities

De Sims 3 is al een jaartje uit en het is eigenlijk nog best stil qua uitbreidingen, wat opmerkelijk is te noemen, gezien het uitbreidingsgeweld van de vorige delen. Natuurlijk is er al een accessoire-pakket en het uitbreidingspakket Wereldavonturen, wat zorgt voor reislustige Sims die in Egypte, Frankrijk en China avonturen beleven. Hiermee kwam er voor het eerst een doel buiten de bekende gameplay van de Sims.

Dit is goed ontvangen en heeft EA aan het werk gezet om de volgende uitbreiding ook andere gameplay mee te geven. In Sims 3: Ambities zul je dus niet alleen nieuwe spulletjes vinden, maar dit keer heeft EA ook nieuwe beroepen, die je ook veel gedetailleerder moet uitoefenen, er in gestopt. Maar daar later meer over.

Als je het spel begint kun je starten in een nieuwe buurt, Twinbrook genaamd. In deze buurt zullen een brandweerkazerne, een schoonheidswinkel, een stortplaats en een kringloopwinkel aanwezig zijn. Een uitvinder zal bijvoorbeeld vaak naar de stortplaats gaan om spullen te zoeken voor een nog te bouwen machine. Om je Sim te stylen is er de schoonheidssalon. Hier kun je natuurlijk een opknapbeurt krijgen, maar je kunt ook tatoeages laten zetten. Bij het creëren van je Sim kan dit ook al, maar als je later nog eens die ene tatoeage met de naam van je partner wil hebben, het kan! Tatoeages kun je overal laten zetten door het lichaamsdeel te kiezen en met de plaatsingsknoppen de precieze plek te bepalen op dat deel. Jammer is wel dat je zelf geen tatoeages kan maken, je kunt wel combineren met de beschikbare plaatjes.

Sims 3: Ambities

Na Wereldavonturen heeft EA begrepen dat mensen graag een doel willen hebben in het spel, dus daar hebben ze gehoor aan gegeven. Er zijn zes loopbanen die meer actie van je verwachten dan normaal. Als eerste is er de brandweer, waar je jezelf helemaal kan gaan uitleven op rampen, andere Sims gaat helpen, kortom, alles wat je verwacht van de brandweer. Is er eens even niets te doen, dan kun je de uitrusting onderhouden in de brandweerkazerne. Als brandweerman wordt er verwacht dat je aan je sportieve en handige vaardigheden werkt, deze kun je dan ook trainen in de kazerne. En om echt teamwerk te leveren moet je vrienden worden met je teamgenoten, alleen dan verlopen hulpacties echt goed.

Sims 3: Ambities

Zo is er ook een carrière als privédetective, waar je criminele zaakjes gaat oplossen, of juist mensen gaat afpersen met je verkregen informatie. Maar het meest opvallende beroep is toch wel de spokenjager. Bij dit beroep ga je aan de slag als heuse Ghostbuster, om de huizen en andere gebouwen te bevrijden van altijd lastige klopgeesten en ander spookachtig gespuis. Je zult handig moeten zijn, en ook je wetenschappelijke vaardigheden moeten in dit beroep getraind worden. Spoken die je vangt kun je later verkopen in het laboratorium en zo verdien je Simolians, de geldeenheid in Sims-spellen.

Wil je het allemaal wat rustiger? Dat kan ook, je kunt arts worden en zo met medische kennis andere Sims helpen. Voor de creatieve spelers onder ons zijn er de beroepen binnenhuisarchitect, waar je huizen kan inrichten voor andere stadsgenoten, en stylist, waar je de Sims zelf onder handen neemt.