Alan Wake

Alan Wake is niet een erg lange game. De singleplayer zul je in zo’n 10 uur hebben doorgespeeld en er is geen multiplayer. Voor de echte verzamelaar is er nog wel reden om de game meedere malen te spelen. Ondanks dat de game volledig liniear is zijn er kleine zijpaden te vinden waarin verzamelobejcten verstopt liggen. Zo zitten er 100 thermosflessen verstopt in de game en zul je torentjes van bekers om kunnen schieten maar echt leuk om te vinden zijn de verschillende pagina’s van Alan Wake’s manuscript. Hierin staan situaties omschreven van de game die nog plaats moeten vinden of ze staan vol met achtergrond informatie over de streek en de karakters. Sommige van de pagina’s zijn er goed verstopt en je zult de game ook op de moeilijkste moeilijkheidsgraad moeten spelen wil je ze allemaal vinden.
Alan Wake Alan Wake


Conclusie
Alan Wake is in één woord fantastisch! Door de lange development was ik erg sceptisch geworden over de game en was ik bang dat het de zoveelste dertien-in-een-dozijn third person shooter zou worden. Gelukkig laten de makers zien dat ze nog steeds in staat zijn een psycholochische thriller te maken die qua verhaal en sfeer, ondersteunt door de interessante karakters met zeer goede voice-acting, niet onderdoen aan succesvolle TV-series. Deze aspecten worden ondersteunt door een combat-systeem die erg goed gebruik maakt van licht en donker en door de hele game uitdagend blijft.

Al met al is Alan Wake dus een erg goede game. Hij is wellicht wat aan de korte kant en dit wordt ook niet verlengt door een multiplayer, maar toch is het zijn geld meer dan waard en zal dit zeker één van de toppers van dit game-jaar gaan worden.

Alan Wake

 

Pluspunten

Minpunten Cijfer  
+ Meeslepend verhaal
- Wellicht wat kort
9,5
+ Zeer sfeervol

+ Interessant combat-systeem