Just Cause 2

Gespeeld op: Xbox 360
Ook beschikbaar op: PlayStation 3 en PC

JC2

Dames en heren, welkom in Panau. Dit prachtige vakantie-eiland voldoet aan al uw wensen. Kijkt u bijvoorbeeld eens rechts van u uit het vliegtuig, hier ziet u de prachtige stranden waar u heerlijk kunt genieten van het mooie weer en de stille zee. Links van u ziet u de prachtige bergen waar u heerlijk vanaf kunt glijden met de ski’s of met de snowboard. Als u nu rechts van u kijkt ziet u Rico die alles platbombardeert, welkom in Just Cause 2.

Jij bent Rico Rodriguez en je bent voor twee redenen naar Panau gestuurd: jij moet naast een dictator, ook je oude baas Tom Sheldon opzoeken en vermoorden aangezien ze met duistere praktijken bezig zijn in Panau. Voor Rico 'Scorpio' Rodriquez  klinkt dit als een heldere en gemakkelijke missie, rustig het eiland inkomen en niet te veel opvallen. Helaas gaat het hier al fout, Rico en zijn crew worden stevig onder vuur genomen en de chaos begint op het mooie eiland Panau.

JC2

Wanneer je voor het eerst voet zet op Panau zie je al de pracht en praal van dit eiland. De speelwereld is gigantisch groot en wordt opgesplitst in vier delen. Je hebt het tropische gedeelte waar veel jungles te vinden zijn, de hoge bergen met bar slecht weer en veel sneeuw, de bevolkte steden en de woestijn. Deze delen behoren tot de drie rebelgroepen die Panau rijk is, en elk deel van Panau is bezit van een van de rebelgroepen. Het grootste deel van Panau wordt nog bezit door de militairen van de dictator Pandak Panay  en de drie rebelgroepen willen alle drie maar een ding, een vrij land. Hiervoor help jij ze een handje bij het terugdringen van de overheid. Uiteraard doe je dit niet voor niets, jij wil informatie over waar Tom Sheldon en Pandak Panay verblijven. Voor de rebelgroepen zal je verschillende missies moeten doen, deze variëren van het overnemen van een ‘Stronghold’ tot het omleggen van een aantal hoge piefen van de overheid. Om deze missies tot een succesvol einde te brengen heb je de beschikking over vele wapens en voertuigen, van een revolver tot een grenade launcher, gvan een tuk-tuk tot een straaljager. Maar het belangrijkste middel om je te vervoeren en om vijanden te verslaan is de ‘grappling hook’.

De grappling hook is een haak die veel gameplay-mogelijkheden met zich mee brengt. Zo kan het je vervoeren naar verschillende plekken en sta je hierdoor in no-time boven op een wolkenkrabber. Dit gaat veel sneller dan lopen en in zo’n gigantische wereld is het dan zeker fijn dat de speler de beschikking heeft over de grappling hook. De grappling hook kan je overal aan vast koppelen en dit zorgt voor hilarische gameplay waar Just Cause 2 het vooral van moet hebben. Zo kan je een vijand vastmaken aan de muur, of als je helemaal sadistisch bent kan je ook vijanden of burgers vastmaken aan een straaljager. Dit zijn hilarische game-momenten om mee te maken en dat is ook het sterkste punt van Just Cause 2, gewoon plezier hebben. Zo zijn er veel momenten tijdens het free-roamen door Panau die je voor lange tijd bij zullen blijven. Bijvoorbeeld een motorrijder vastkoppelen aan jouw helikopter om daarna op vijf kilometer hoogte in de stuntpositie te gaan hangen, hiermee hang je naast de motorrijder. Wanneer je ziet dat hij nog leeft wens je de beste man een fijne middag en laat je de helikopter los om zelf rustig met een parachute op de grond te komen terwijl de helikopter neer is gestort. Dit is maar een van de vele momenten die je in Just Cause 2 mee kan maken. Omdat het eiland zo groot is kan je zelfs met al die voertuigen er een lange tijd over doen om naar jouw punt van bestemming te komen, gelukkig is er een quick travel-optie in het spel. Een rit van 60 kilometer kan namelijk zomaar 20 minuten duren.

 

 JC2