De Sims 2 Keuken & Bad Accessoires

De Sims 2 is een van de meest uitgebreide franchises ter wereld geworden (als je de Sims 1 niet meetelt met een stuk of acht uitbreidingen). Na talloze uitbreidingen die een aantal items en gameplaymogelijkheden toevoegden zoals de Sims 2 Huisdieren en de Sims 2 Studentenleven, en natuurlijk een aantal spinoffs gericht op een specifieke doelgroep (Urbz: Sims in the City en het lang niet slechte MySims), zijn er nu ook accessoire-pakketten te koop. De Sims 2 Keuken & Bad Accessoires is de vijfde van een dergelijke uitbreiding, en is voor 15 harde euro’s te koop bij de plaatselijke gamesboer. Maar is het de investering ook waard?

Volgens de verpakking bevat het spel zestig decor items, en dat aantal zal ongetwijfeld kloppen: er is een hoop keukenapparatuur in verschillende kleurvariaties beschikbaar, je badkamer kan uitgebreid worden met een bad op pootjes, een douchecabine en nog wat andere handige items, en je kan je Sims in prachtige badkleding hullen. Ook zijn er een aantal nieuwe pyjama’s toegevoegd aan je collectie en een lieve mini-oven zodat je allerkleinste Sim ook een lekkere cake kan bakken.

Toch voegen de items niet veel nieuwe mogelijkheden toe aan de Sims 2. Er zitten standaard al een hoop items in de Sims 2, en Keuken & Bad Accessoires is niet erg vernieuwend met wat hangende pannen en wat keukenapparatuur. Sommige accessoires zijn best leuk, maar het blijven uiteindelijk slechts items. Dat wil zeggen: ze voegen alleen iets toe op een esthetisch niveau. Je keuken ziet er wat strakker uit, past wat beter bij de rest van je huis en heeft een stuk meer uitbreidingsmogelijkheden. En hoewel ik in het echt een dag lang rond zou kunnen springen van geluk als ik een nieuwe Amerikaanse koelkast zou krijgen en dat zou vieren met een enorme stapel easy-to-dispense ijsblokjes, is het in de Sims 2 toch iets minder bijzonder.