Buzz!: The Mega Quiz

Van de game Buzz! zijn al een aantal verschillen veries verschenen: de muziek quiz, de sports quiz, de big quiz en dan nu de mega quiz. In deze versie zitten nieuwe vragen over beroemdheden, dieren, film/tv en eigenaardigheden.

Qua opzet is de Mega Quiz gewoon hetzelfde gebleven als voorgaande games. Net als de laatste versie is het mogelijk om de game met acht personen te spelen (Twee Buzz!-setjes), maar je kan nu ook het spel in je eentje spelen. Alhoewel dat wel erg saai is, want je kunt niemand een mep geven als hij vervelend doet tijdens de quiz. Hier schuilt ook gelijk de kracht van Buzz!: het is vele malen leuker om met minimaal twee mensen maar eigenlijk met een stuk of vier mensen te spelen. Het competitie-element dat altijd aanwezig is bij een quiz doet het erg leuk in een multiplayer game.

Elkaar dwarszitten

Het is niet alleen maar vragen beantwoorden, maar in bepaalde ronden kun je je tegenstanders dwarszitten door bijvoorbeeld punten te stelen of een moeilijk onderwerp te kiezen. Veel van de varianten zijn bekend uit de vorige versies: zoals de Point picker waar je dus punten kunt stelen, de Fastest Finger waar de snelste wint en Globetrotter. Globetrotter is iets veranderd ten opzichte van vorige versies: deze keer reist iedereen mee naar het land dat de winnaar kiest en vervolgens krijgt iedereen een vraag over het land waar men zich op dat moment bevindt. Een aantal nieuwe varianten zijn Top Rank, waarbij het (net als de voorronde van Weekend Miljonairs) de bedoeling is de antwoorden op volgorde te zetten. Dit is ook gelijk de moeilijkste variant, maar zorgt wel voor meer uitdaging.

Andere nieuwe varianten zijn de Pie Fight, waar diegene die de vraag goed beantwoordt een taart in het (virtuele gezicht) van iemand anders mag gooien. In de basis gaat het natuurlijk om het goed beantwoorden van de vragen, maar het is ook erg leuk om andere spelers dwars te zitten. Dit maakt het spel veel competitiever. Een geheel nieuwe optie is de mystery-round, waarbij het om behendigheid gaat. Zo moet je bijvoorbeeld een soort duckhunt spelen waarbij je zo snel mogelijk de goede kleur moet indrukken bij een eend die verschijnt. Alhoewel dit een leuke toevoeging lijkt is het gezien de aard van het spel een beetje jammer. Nu draait het niet om kennis, maar om vaardigheid. Dit is zonde want het zal waarschijnlijk door een groot deel van het publiek van Buzz! (behalve van Jungle-party en Robojam) niet echt gewaardeerd worden.

Vragen staat vrij

Een belangrijk element in een quiz-game zijn natuurlijk de vragen. Zoals eerder gezegd zijn de thema\'s ditmaal veel gevarieerder, waardoor de vragen ook minder snel gaan vervelen. Je kunt kiezen uit makkelijke en moeilijke vragen, en de moeilijke vragen zijn meestal ook wel echt moeilijk. De vragen zijn vaak erg leuk en bevatten veel \'ow jah\'-vragen en vragen die gebruik maken van een plaatje/filmpje of liedje, waardoor het plezier alleen maar hoger wordt. Met behulp van de memory-card worden de gestelde vragen bij gehouden en hierdoor zul je niet snel dezelfde vraag weer tegenkomen.

Naast de nieuwe varianten en vragen zijn er nog een aantal kleine dingen verbeterd. Het is nu ook mogelijk om een quick-start te doen, waardoor je geen karakter hoeft te kiezen (waar trouwens ook een aantal nieuwe bij gekomen zijn). Alhoewel het uitkiezen van het karakter en het bijbehorende geluidje meestal wel het meest hilarische moment van de quiz is.