Innocent Life


Op het eiland Heartflame is het rustig. De mensen zijn gelukkig, want het ontbreekt hen aan niets. Voedsel is er in overvloed, dankzij de ontwikkeling van volautomatische boerderijen (autofarms). Toch knaagt er iets...

Lang geleden waren er twee volkeren op het wonderschone eiland. Alleen had het ene volk meer vruchtbaar land dan het andere. Er kwam oorlog en de natuurlijke bronnen van het eiland werden misbruikt. Hier waren de natuurgeesten van het eiland (sprites) niet van gediend. Ze ontzegden de mensen toegang tot grote delen van het eiland totdat de eilandbewoners leerden de natuur te respecteren.


Links een autofarm, rechts Dr. Hope met Innocent Life

Maar ja, door die autofarms had men de natuur niet meer zo nodig en verdween de interesse voor de natuur. De sprites toonden zich niet meer aan de mensen en langzamerhand werden ze vergeten. Maar is dat wel de goede oplossing?

Dr. Hope Grain besluit een menselijke robot, genaamd Innocent Life, te ontwikkelen. De robot moet ontdekken wat het betekent om een mens te zijn en één worden met de natuur om zich heen. In de game ben jij Innocent Life, maar je mag ook een andere naam aannemen.

In deze review zullen we de robot IL noemen en de game zelf als Innocent Life aanduiden.


IL in zijn kamer aan het kokerellen

Harvest Moon-games staan bekend als \"boerderijsims\" of \"virtueel tuinieren\" waar je door middel van hard werken je eigen gewassen en bloemen kweekt of de omgeving bekijkt en interessante gesprekken aangaat met de andere wezens om je heen. In het eerste seizoen is Innocent Life hierin hetzelfde.

IL krijgt van Hope een boerderij en een opdracht: kweek gewassen en laat zien dat de edele kunst van hard werken veel meer loont dan zo\'n stomme autofarm. Creëer leven, onderhoud je landerijen en verdien geld. Misschien worden de sprites ook nog wel gunstig gestemd en gaan de gesloten deuren weer open.

!! SPOILER ALERT !!

Om alle mogelijkheden in de game uit te leggen is het noodzakelijk een deel van het verhaal te vertellen. De volgende twee pagina\'s kunnen daarom spoilers bevatten.