Halo 2

Intro
Elke gamer heeft op z’n minst wel eens gehoord van de Halo franchise, deze serie, die pas twee delen kent, heeft Microsofts Xbox spelcomputer van de ondergang weten te redden. Spelers roemden onder andere de besturing van de eerste game, die veel beter was dan die van alle andere first person shooters tot dan toe beschikbaar op de consoles. Halo: Combat Evolved en Halo 2 waren dan ook de twee best verkochte games op de Xbox, en Halo 2 wordt online nog altijd veel gespeeld op de Xbox. De games zijn er echter niet alleen voor de Xbox. Eind 2003 bracht Microsoft een port van Halo: Combat Evolved door Gearbox Software naar de PC, alwaar de game goed verkocht ondanks dat deze port pas twee jaar na de Xbox release verscheen. Nu brengt Microsoft ook Halo 2 naar de PC, meer dan 2,5 jaar na de release op de Xbox. Of Halo 2 na zoveel tijd nog steeds de kracht heeft om vele gamers te overtuigen lees je in deze review.



Verhaallijn
Halo 2 begint waar Halo: Combat Evolved eindigde. Je bent er in geslaagd om deze Halo, één van vele gigantische ring-werelden gemaakt door een ras genaamd de Forerunner, te vernietigen. Hierbij heb je twee buitenaardse rassen verslagen. Allereerst de Covenant, die een heilige oorlog voeren tegen de mensheid en je initiële vijanden zijn. En verder the Flood, een soort mini-headcrabs die mensen en Covenant kunnen omtoveren in zombies, en verder de twijfelachtige eer hebben om één van de slechtste vijanden ooit in een game te mogen zijn. Jouw personage, de Master Chief, een soort supermens in een gepantserd ruimtepak, keert als een held terug naar de aarde. De Covenant komen echter al snel weer achter je aan en vallen dit maal direct de aarde aan. Het is aan jou om deze aanval af te slaan en wederom de mensheid te redden.

Het verhaal in Halo 2 is niet net als in het eerste deel ongeveer van dezelfde kwaliteit als in de gemiddelde Steven Seagal film, doch is het dit maal ook wederom verre van hoogstaand, dit maakt echter niks uit want Halo 2 heeft een lekkere B-movie feel dankzij cutscenes als het skydiven met een bom. Men probeert het nog wat diepgaander te maken door ook de leider van de Covenant expeditie naar de eerste Halo te volgen bij thuiskomst, maar erg hoogstaand is ook deze verhaallijn niet.