Guitar Hero 2




Eindelijk! Guitar Hero 2 op de Xbox 360 is er! Naast de PlayStation 2-gamers mogen nu ook de Xbox 360-gamers helemaal los in een geweldig rockspektakel. Op een dag bracht de postbode een grote doos met daarin het volgende:


De inhoud

In de doos zit, naast de game zelf, een plastic gitaar, een stickersetje om de gitaar te pimpen en een draagkoord. Volgens de handleiding is de gitaar een getrouwe replica van de Gibson Explorer uit 1958.


Links een echte Gibson, rechts de X-plorer controller

Van de originele Gibson Explorer zijn er nog geen honderd stuks gemaakt waardoor het al snel een zeer populair en prijzig verzamelobject werd. Door de jaren heen zijn er tientallen kopieën van de gitaar geproduceerd en nu mogen gamers/gitaristen-in-spé op een plastic model zich de trotse eigenaar noemen van zo\'n kopie.

Snaren hebben plaatsgemaakt voor een vijftal knoppen. Het activeren van de knoppen is echter niet genoeg om muziek te maken, want je moet ook de strumming button gebruiken in het midden van de gitaar. Deze is zowel omhoog als omlaag te bewegen en produceert zodoende ook een andere toonhoogte. Verder zit er ook nog een whammy bar (pookje) op waarmee je het geluid ook nog kan beïnvloeden en die prachtige elektrische jengels kan produceren.


5V/400ma. Had dit niet draadloos gekund?

Naast deze speciale knoppen bevinden er zich ook de standaard X-button, back, start en ontbreekt ook de aansluiting voor een headset niet. Waarom de gitaar niet draadloos is uitgevoerd is op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen.

Naja, we hebben belangrijkere zaken te doen en die kabel zit niet echt in de weg. De gitaar in de Xdoos pluggen en rocken!!!!