Silverfall

Het verhaal van Silverfall is redelijk simplistisch: Een demon verrijst om de zoveel tijd in de wereld en wordt meestal in toom gehouden door de magische en natuurlijke krachten van haar bewoners. Maar op het moment dat de demon, genaamd Death-Shadow, weer eens wat van zich laat horen is er iets raars aan de hand. Hetgeen wat hem in het verleden in toom hield blijkt te zijn verzwakt! Hierdoor neemt snel de kracht van Death-Shadow toe en valt hij de stad Silverfall aan. Op dit moment begint het spel.


het spel begint in een knusse omgeving: het moeras


Ondanks het redelijk afgezaagde verhaaltje heeft Silverfall al snel een charme die mij in ieder geval heeft overtuigd. Het begint al met het opzetten van een nieuwe character. Je hebt keuze uit acht rassen; van de typische goody-two-shoes elfjes tot de trollen en goblins. Vooral het laatste is erg leuk gevonden, de balans tussen good en evil is in de wereld van Silverfall eens een keer niet gebaseerd op de verschillende rassen zoals menig ander RPG.
Ook zijn er geen klassen waarin je als speler direct een keuze moet maken voor op wat voor manier jij je character wilt laten vechten. In Silverfall kies je de specialiteit van je character tijdens het spelen. Gebruikt hij of zij pijl en boog, het zwaard? Of is misschien het gebruik van magische krachten wat meer naar jouw smaak? Hoe langer je speelt hoe meer vaardigheden er opengesteld worden voor je character, en de ontwikkelaars hebben ontzettend veel vaardigheden en special moves in Silverfall geplaatst. Dit alles zorgt ervoor dat Silverfall blijft boeien, er zijn veel mogelijkheden om je character te modificeren. En mocht je niet blij zijn met de skills de je hebt gekozen voor je character dan kan je deze opnieuw instellen door een skillmaster NPC op te zoeken in één van de steden in het spel. Deze resetten je skillpoints en zo kan je weer alles naar wens indelen.

Tijdens het spel is er ook een andere factor waarmee rekening gehouden moet worden; het verschil in de kracht van de natuur en de kracht van technologie. Eén van de redenen waarom Death-Shadow in kracht kan toenemen is doordat de kracht van de natuur hem dus niet voldoende kan tegenhouden. Dit komt doordat in de wereld van Silverfall net de stoommachine is uitgevonden. Hierdoor is er een enorme technische vooruitgang geboekt die helaas de natuur nadelig beïnvloed heeft.


De wonderen van de technologie

Het conflict tussen technische vooruitgang en de natuur is een centraal punt in Silverfall. Zo kan je ervoor kiezen om de weg van de techniek of de natuur te volgen wat weer nieuwe vaardigheden en uitrustingen beschikbaar maakt voor je personage. De manier om een kant te kiezen is relatief simpel; in ieder stadje zijn er quests te vinden die de natuur of de technische vooruitgang helpt, het is aan jou om te kiezen welke quests je wilt uitvoeren. Mocht je geen zin hebben om je character als natuur hippie of techno nerd door Silverfall heen te laten lopen kan je ervoor kiezen om beide kanten te helpen.