NBA Street Homecourt

In NBA Street Homecourt draait het maar om één ding: respect. Je begint als een rookie op de basketbalvelden in de woonwijken, en je speelt voornamelijk 3 vs. 3 wedstrijden. In deze wedstrijden gaat het natuurlijk om de uiteindelijke score, maar het gaat ook om het gek maken van de tegenstander en hem om op deze manier \'ownen\'.

Je kunt de beste street-basketballer worden door alle challenges te winnen en hiermee zoveel mogelijk punten te verdienen. Deze challenges gaan niet alleen maar om het scoren van zoveel mogelijk punten. In bepaalde challenges zul je alleen kunnen scoren door te dunken, of scoren met een normaal schot. Hierdoor moet je regelmatig afwisselen in je tactiek en word je verplicht om alle opties te gebruiken.

Per veld zul je een aantal challenges moeten winnen voordat je verder mag naar het volgende veld. Je kunt natuurlijk proberen te winnen door op de normale manier te basketballen, maar daar zul je het moeilijk mee krijgen. Als speler kun je verschillende tricks uithalen met behulp van de trick-remixer, en hiermee kun je dus je tegenstanders vernederen. De trick-remixer gebruik door de x- of y-button te gebruiken in combinatie met de linker- en/of rechter-shoulderbutton. Tijdens het uitvoeren van deze tricks moet je wel goed opletten, want de verdediging kan de bal afpakken. Voordat dit gebeurt zie je een x of een y verschijnen en als je de bijbehorende knop snel genoeg indrukt zal de bal in jouw bezit blijven.

Je kan de tegenstander echt vernederen door de bal te laten stuiteren op zijn hoofd of door tussen zijn benen door te spelen. Hiervoor krijg een multiplayer en samen met de punten die je verdient met de tricks kun je hiermee je break-meter vol krijgen. Zodra die meter vol is kun je een gamebreaker gaan uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat je nog extremere tricks kunt uitvoeren en nog meer punten kunt verdienen. Hoe meer tricks je laat zien, hoe meer punten je hiervoor krijgt. Met de gamebreaker kun je dus in één keer vijf punten verdienen als je het goed doet.

Een basketbal-game is natuurlijk niet compleet zonder de mogelijkheid om te dunken. In NBA Street Homecourt kun je je helemaal uitleven, want alle dunks zijn over the top. Je kunt gigantisch hoog springen en de meest onmogelijke dunks uitvoeren. Wanneer je goed timed dan kun je zelfs tweemaal dunken, of in de gamebreaker is driemaal dunken ook een mogelijkheid. Mocht je speler te klein zijn om te dunken dan kun je ook gewoon een medespeler als springplank gebruiken. Je kunt het beste de video\'s bij de conclusie bekijken om een aantal mooie dunks te zien. Een nadeel is wel dat het dunken soms niet heel goed werkt. Wanneer jij een hele mooie dunk wil gaan maken, dan besluit de speler ineens om een normaal schot af te vuren. Het is logisch dat een stilstaande speler niet makkelijk kan dunken, maar juist in een spel als deze verwacht je het toch en het is niet heel duidelijk wanneer je nu wel kan dunken.