After Burner: Black Falcon

In het jaar 1987 startte Sega in Japan de After Burner-reeks. Designer Yu Suzuki, ook wel bekend van de Virtua-series, Out Run en Shenmue, maakte After Burner beroemd. Het retesnelle schietspel was een kleine hit in de arcadehallen en was zelfs terug te zien in films en andere creaties van Suzuki. Er kwamen nog wat opvolgers, maar lange tijd was het stil rond After Burner.

Totdat Sega besloot Planet Moon Studios eens op te bellen en te vragen of zij geïnteresseerd waren om de After Burner-games weer nieuw leven in te blazen. Op een PSP moet dit toch lukken? Planet Moon is zeker geen onbekende en leverde vroeger al vreemdsoortige, maar populaire games af zoals Infected, Giants, Citizen Kabuto en MDK.


Planet Moon Studios maakte ook de eerste auto!

Wie bekend is met een paar van die games weet dat Planet Moon een geweldige dosis humor en zelfspot bezit. Op hun website claimen ze al in het jaar 1898 de allereerste videogame te hebben uitgevonden. De oprichter van Planet Moon Studios, de jonge Earlydoors Graham, ontwikkelde een glazen bol die licht kon geven. Als het licht gaf had je gewonnen. Het idee werd gejat door Thomas Edison en die klap is de arme Earlydoors nooit te boven gekomen. Later werd hij gearresteerd toen hij The Golden Gate Bridge daadwerkelijk goud wilde verven en hij stierf korte tijd later in de gevangenis. Zijn zes zonen waakten over zijn droom, maar moesten ook koken voor Jesse James, poseren voor een grote wereldkaart of festivals organiseren om de slachtoffers van de grote uienoorlog in 1899 te helpen.

Het huidige personeel bestaat uit mensen met een jarenlange ervaring met videogames en de meest bizarre hobbies. Uit die maffe koker komt nu het vervolg op de After Burner-reeks. After Burner: Black Faclon spat je tegemoet op de PSP. Is het een leuke game? Lees snel verder!