Mad Tracks

18-03-2007 @ 00:00 •   dm Arjen (Mr_Belvedere)
print 

Vroem! Vroem! Lekker met autootjes scheuren op een circuit. Dat staat altijd al garant voor een mooi racespel en in Mad Tracks voor Xbox Live Arcade is het niet veel anders... of toch wel?

Het concept van het spel is niet nieuw. Met kleine autootjes scheuren in welbekende huis- tuin- en keukenomgevingen zagen we ook al in de welbekende Micro Machines-serie. Ook daar zijn diverse spin-offs op gekomen zoals racen met een op afstand bestuurbaar radiografisch wagentje.

Wat het eerste opvalt is dat het spel volledig Nederlandstalige teksten heeft. De game lijkt zijn menu\'s en teksten in een behoorlijk aantal talen vertaald te hebben en dat verlaagt de leercurve aanzienlijk, al was die sowieso niet zo heel erg hoog.

In Mad Tracks kies je één van de opwindautootjes en ga je een uitdaging aan op een circuit. Dit circuit kan werkelijk van alles zijn en ook zijn de doelstellingen niet altijd alleen maar als eerste aankomen. De autootjes zijn voorzien van een veer die onderin het midden in beeld gebracht wordt. Geef je gas, dan zal de veer zich verder ontspannen, maar laat je gas los dan zal de veer zich weer aanspannen. Is de veerkracht eenmaal op, dan zal je auto praktisch niet vooruit komen en moet je een tijdje gas los laten om de veer weer op spanning te brengen. Het is dus erg belangrijk de snelheid en de overgeblven energie goed te timen.

De circuits bestaan uit de meest vreemde locaties. Je zult racen door een woonkamer of een keuken, maar je komt ook terecht in een tafelvoetbalspel of op de schuine daken van flatgebouwen. De ene keer bevindt je auto zich op een pooltafel en weer een andere keer scheur je in een kom bedekt met ijs. De doelstellingen zijn meestal gericht op de mogelijkheden van het gekozen circuit waardoor het misschien in het begin voorspelbaar lijkt, maar het spel toch een hele hoop lol geeft.

Bij het tafelvoetballen komt er een grote bal tevoorschijn en ga je met twee-tegen-twee een potje autovoetbal aan. Wie de meeste goals scoort wint natuurlijk. Poolen met autos is ook geen probleem en op de eettafel zit je snoepjes te verzamelen. Je wordt hierbij niet alleen tegengewerkt door het circuit zelf, maar ook de andere autootjes van de AI of Xbox live tegenstanders.

Om de chaos helemaal compleet te maken bevinden er zich in de levels ook diverse upgrades en powerups voor je auto. Een afstotend schild geeft hilarische momenten op de eettafel, maar een raketwerper in een compacte ijskom geeft ook spectaculaire effecten. Het spel heeft een enorm hoog arcadegehalte en bevat erg smaakvolle graphics. De geluidseffecten zijn prima in orde, maar na een tijdje gamen heb je er weinig boodschap aan, omdat je tijd volledig wordt opgeslokt door de snelle acties en behoorlijke racesnelheid die in de game zit. De snelste levels bestaan uit het rijden van A naar B door een relatief moeilijk circuit met allerlei scherpe bochten, schansen en loopings. Als de actie het toestaat laat de camera mooi in beeld zien hoe je door de vetste bochten scheurt of over grote stukken heen springt met je wagentje.

Door middel van het menu selecteer je een auto en een race. Het begint met één race en als je daar een bronzen, zilveren of gouden medaille hebt gehaald mag je uit twee andere races kiezen. Als je daar weer ééntje van gehaald hebt krijg je weer twee races voor je kiezen, net zolang tot je bij de finale uitkomt. Deze bestaat dan weer uit maar één race.

De controls reageren prima en het schieten en neerleggen van olievlekken of het dumpen van vaten is kinderspel. Regelmatig zie je tegenstanders alle kanten uit vliegen of ben je druk bezig het wapentuig van de anderen te ontwijken. Toch is het spel niet moeilijk en zul je snel klaar zijn met de aangeboden races. Daarna wordt het natuurlijk tijd om dezelfde races nogmaals in multiplay te doen! Uitbreidingen met extra races komen vanzelfsprekend ook beschikbaar en zullen waarschijnlijk 200 punten per pack kosten.

Conclusie:

Mad Tracks is een enorm leuk arcade racespel voor iedere leeftijd. Micro Machines fans zullen zich prima vermaken met Mad Tracks en de Nederlandstalige uitleg zorgt er voor dat je snel aan de slag kunt. Prima vermaak!
2523 views / 13 reacties
GenreRacing
PlatformXbox 360
Developer/PublisherLoad. Inc/Microsoft
Releasedatum01-01-1970
Reacties op dit bericht
13  van 13 reacties op deze pagina. Pagina  1
userIcon
Ik vind dat de auto's door hamsters vervangen hadden moeten worden.
Wat een gek spel zeg!
userIcon
Sinds wanneer stond dit op XBLM dan?
userIcon
quote
Op 18-03-2007 @ 00:29 schreef Cyberia18:

Sinds wanneer stond dit op XBLM dan?


Het spel staat nog niet op het gewone marketplace, maar wel op de debug-versie van marketplace. Het spel zal binnenkort dus wel gaan verschijnen.
wat houd nou die debug-versie van marketplace precies
in dan?

userIcon
@Cyberia18, ik dacht precies hetzelfde: "heb ik dit gemist dan? Kan me niet herinneren dat ik een spel genaamd Mad Tracks op Marktplaats heb zien staan"

Maar de reactie van Koei verklaard het ook weer meteen :-)

Ziet er grappig uit, zeker als partygame. Dus gaan we eens uitchecken, als hij op Marktplaats staat...

Ik heb het spel ook al een hele tijd op de PC, en het is best een leuk spel, helaas wel vlot uitgespeeld, maar ok, het richt zich ook best wel op multiplayer, dan kun je echt dikke fun hebben met dit spel, ik raadt het dan ook zeer aan voor een console waar multiplayer dan natuurlijk makkelijker is dan op een pc.
Helaas is het spel niet zo bekend geworden, want het mag er best zijn !
Wat is de prijs eigenlijk van het spel?
userIcon
quote
Op 18-03-2007 @ 05:04 schreef Denny81:

wat houd nou die debug-versie van marketplace precies
in dan?Een versie van marketplace waar je alleen toegang tot hebt met een debug console, en waar spellen te vinden zijn die nog op het gewone marketplace moeten gaan verschijnen maar die vaak al wel helemaal klaar zijn.
userIcon
quote
Op 18-03-2007 @ 12:12 schreef Mister_Monkeyman:

Wat is de prijs eigenlijk van het spel?


Als ik me niet vergis kost het spel je 800 punten. Aangezien de debug alle spellen zonder punten uitbrengt is het moeilijk te bepalen of dat ook de uiteindelijke prijs wordt.

Houd de site in de gaten, want er komen nog veeeel meer XBLA games tevoorschijn!

userIcon
Ziet er vet uit!

Lijkt wel een beetje op een mix tussen Micro Machines en Trackmania..

man Fathom (FOK!games crew) 05-04-2007 @ 14:55 fotoboek homepage
userIcon
Was hier al een release date voor?
userIcon
quote
Op 05-04-2007 @ 14:55 schreef Fathom:

Was hier al een release date voor?


Als het goed is dit kwartaal.
13  van 13 reacties op deze pagina. Pagina  1


Lees ook:

» 24/10 Game: Jeanne d'Arc6
» 10/08 Game: Space Giraffe14
» 06/06 Game: Sony PSP Go!Cam26
» 24/05 Game: New Harvest Moon: Innocent Life1
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 

Zoek een game

Video's
Meteen bestellen?