Cars

Cars is een racegame gebaseerd op de gelijknamige Disney/Pixar animatiefilm. Jij bent Lightning McQueen en je bent er op uit om de snelste auto te worden in alle races. De game speelt zich af in en om het stadje Radiator Springs en je kan in deze stad (het is meer een dorp dan een stad trouwens) vrij rondrijden. Overal in de stad kun je bepaalde evenementen starten, vergelijkbaar met een game als GTA dus. Deze evenementen omvatten races en \'side-quests\'. Bij de races is het zaak om in de top drie te eindigen zodat je weer nieuwe evenementen kan vrij spelen, en bij de side-quests varieert de opdracht.

Zoals verwacht zijn de race-events het belangrijkst, hiermee boek je progressie in het \'verhaal\' en ook verdien je hier de punten om bonusmateriaal vrij te spelen. Het bonusmateriaal varieert van nieuwe personages waarmee je kan racen tot extra skins om je auto een ander uiterlijk te geven. De besturing in de game gaat uiteraard via het bewegen van de Wiimote als ware het een echt stuur. Deze besturing werkt echt geweldig en je hebt zowat geen oefening nodig om ermee aan de slag te kunnen. Daarnaast is het niveau van de tegenstanders echt belachelijk laag, elke gamer die wel eens een race-game heeft gespeeld zal makkelijk de races winnen. Nu is dit op zich niet echt een minpunt, want Cars is gewoon een game gericht op de gamers tot een jaar of 12.

De opdrachten vormen echter een leuke afwisseling, in een van deze opdrachten moet je bijvoorbeeld alle weggewaaide foto\'s terugzoeken en in een ander speel je een scène uit de film na: het tractortje kiepen. In de film gaat McQueen samen met Mater erop uit om midden in de nacht slapende tractoren te laten schrikken door ze te besluipen en dan te toeteren. De tractoren schrikken dan en ze kiepen zo achterover met een luid geloei. Terug naar de game nu, deze scène kun je dus naspelen. Hartstikke leuk natuurlijk, ware het niet dat de besturing in deze minigame totaal belachelijk is. Het tractor kiepen wordt namelijk gespeeld vanuit een top-down view (á la micromachines) en op die manier is het sturen niet te doen. McQueen lijkt een of andere dronkenlap met het richtingsgevoel van een kip zonder kop. Onwijs zonde, want deze scène is één van de leukste uit de hele film.

Zodra je races en events hebt vrijgespeeld in het verhaalonderdeel kun je ze nog eens naspelen in het \'arcade\' menu. Hier staan alle races los of als Grand Prix gerangschikt en kun je de verschillende events spelen. Natuurlijk kun je alle races en de meeste minigames ook met een vriend of vriendin spelen als je twee Wiimotes hebt.

Grafisch is de game vrij matig, de omgevingen zijn bijvoorbeeld erg kaal. Ook het detail van de gewassen en de gebouwen is laag. Gelukkig zien de auto\'s er zelf wel prima uit, ondanks dat het geen PGR3 kwaliteit is. De soundtrack in de game past perfect bij de sfeer die neergezet wordt in het dorpje: simpele pop/country muziek. Nergens is de muziek opvallend, maar ook nergens storend. Leuk detail is dat de stemmen van de personages in de game gedaan worden door dezelfde mensen als in de film zelf.