The Legend of Zelda: Twilight Princess

The Legend of Zelda,... wie kent het niet. Al sinds de NES staat de Zelda reeks voor kwaliteit, diepgang en gameplay en heeft elke Nintendo console of handheld minimaal één deel al mogen presenteren. Nu is het de beurt aan Twilight Princess, het nieuwste deel in de Legend of Zelda reeks, die de lancering van de Nintendo Wii met kracht mag ondersteunen.

Wat direct opvalt aan Twilight Princess is de volwassen sfeer die het spel uitademt. Je zou kunnen zeggen dat dit het eerste waardige deel is na Ocarina of Time, aangezien Windwaker met haar andere stijl en aanpak een beetje de boot miste. Windwaker was een prima spel, maar niet iedereen was even blij met de wat korte waterige versie van Zelda, en de hype rondom Twilight Princess groeide met iedere nieuwe volwassen screenshot groter en groter.

Niet alleen de sfeer en stijl mag genieten van een wat hardere aanpak. Ook het verhaal en de gebeurtenissen in Twilight Princess hebben meer drama en diepte dan we voorheen gewend waren van Zelda-games. Andere overeenkomsten met Ocarina of Time zijn echter wel bijzonder veel aanwezig dus echt heel nieuw voelt Twilight Princess niet aan. Het adembenemende gevoel van een 3-D Zelda hebben fans van de serie al een keer meegemaakt. Het is overigens niet de bedoeling Ocarina of Time continue naast dit fantastische spel te leggen, maar het mag duidelijk zijn dat je naast de graphics en een gedeelte van de controls niet veel vernieuwing zal vinden in Twilight Princess.


Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Twilight Princess in de schaduw van haar voorganger staat. Integendeel, de wereld van Hyrule is nog nooit zo goed en mooi weergegeven als nu en het verhaal in dit deel behoort tot de betere in de Zelda-reeks. Ook de dungeons, puzzels en eindbazen zijn erg goed en geven een belonend gevoel, voor de Zelda-fan voelt echter soms net iets te makkelijk aan. Je zou kunnen zeggen dat Twilight Princess het beste uit Ocarina of Time haalt en er verder op borduurt, zonder hier een negatieve tint aan te geven.

Link ontmoet in Twilight Princess leuke en interessante characters, bezoekt talloze dungeons en grotten in de gigantische nieuwe versie van Hyrule en gebruikt een hoop nieuwe special moves en items. Tevens zal een wolf een groot gedeelte van het verhaal op zich nemen, maar dat kan je aan de cover van het spel zelf ook al zien.