Hardware: Xbox 360 Wireless Headset

Toen Microsoft een lange tijd geleden de draadloze hoofdtelefoon aankondigde voor de Xbox 360 waren we hier al erg enthousiast, maar nu we er een tijd mee spelen is het zelfs naar onze mening een must geworden voor elke Xbox Live gamer. Maar wat kan je er nu precies mee en hoe werkt het? Lees verder zou ik zeggen.

Dit draadloze wondertje wordt netjes in een onmogelijke verpakking afgeleverd en zoals gewoonlijk moet je goed tuingereedschap in huis hebben om je draadloze hoofdtelefoon grof maar toch chirurgisch te verwijderen uit de samengesmolten massa plastic.

Na de operatie vinden we de volgende onderdelen:

Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon
Een extra oorschelp (Small)
Handleiding
AC-voedingsadapter

Alvorens je de hoofdtelefoon kan gaan gebruiken dien je het apparaat eerst volledig op te laden. Na ongeveer vier uur stroomvoorziening gaan de lampjes op de hoofdtelefoon knipperen en is het apparaat klaar voor gebruik. Je kan dan de komende acht uur gaan genieten van draadloos hoofdtelefoon gebruik alvorens je het apparaat weer dient op te laden. In je Xbox Dashboard zie je overigens netjes naast het batterij icoontje van je draadloze controller nu ook een icoontje met daarin de huidige energie status van je hoofdtelefoon. Je draadloze hoofdtelefoon geeft je ook nog een seintje door middel van akoestische tonen als het einde nadert.

Standaard wordt de draadloze hoofdtelefoon geleverd met een medium maat oorschelp, maar je kan als deze niet comfortabel zit een small schelp gebruiken. Als je de hoofdtelefoon voor de eerste keer gebruikt zul je hem één keer moeten verbinden met je Xbox 360 zodat je console weet dat jij in het bezit bent van een draadloze hoofdtelefoon. Nadat je op de \'connect\' knop gedrukt hebt die zich op je Xbox 360 naast de memory card ingang bevind, heb je ongeveer twintig seconden de tijd om ook op de \'connect\' knop van je draadloze hoofdtelefoon te drukken. Na deze kleine procedure ben je helemaal klaar om van start te gaan.