Marvel Ultimate Alliance

Marvel Comics is een Amerikaanse uitgever van stripboeken gepubliceerd door Marvel Entertainment. Het bedrijf heeft als bijnaam The House of Ideas (het ideeën huis). Dit vanwege de vele strips en stripseries die het bedrijf uitbrengt. Het bedrijf is vooral bekend van strips over the Fantastic Four, Spider-Man, The Incredible Hulk, Iron Man, Daredevil, Captain America en X-men.

Het bedrijf werd in 1939 opgericht door Martin Goodman onder de naam Timely Comics. In de jaren 50 en 60 begon het bedrijf met het produceren van superhelden strips. Tegenwoordig is het bedrijf gelokaliseerd in New York City en heeft daar meerdere vestigingen. Eén van de bekendste medewerkers van het bedrijf is bedenker Stan Lee en striptekenaar Jack Kirby.



Zo, dat was de Wiki versie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik serieus het internet af moest surfen om een idee te krijgen waar de Marvel wereld nu eigenlijk allemaal om draait. Uit mijn jeugd ken ik de strips nog wel. Ik las bijvoorbeeld de Spiderman strip die ik te leen kreeg van een vriend van me en ik dook graag de X-Men verhalen in, maar wist toen niet hoe groot die Marvel wereld nu eigenlijk is. Ach, het gaf me de mogelijkheid lekker objectief en onwetend dit spel in te duiken.