Breath of Fire III

De gevechten zie je niet al veel anders, behalve natuurlijk de special-attacks. Deze komen prachtig naar voren, maar worden door al het andere heen getekend. De omgeving verduistert zich, waardoor het vuurspuwen, ijskogelregens of andere special effects goed zichtbaar zijn. Verwacht ook geen geweldige sterfscènes.

<\/center>

Doordat je tijdens het spelen zeer veel vijanden tegenkomt (in elk scherm minstens één groepje) zul je ook redelijk veel kunnen levellen. Na elk gevecht worden je ervaringspunten bij de oude opgeteld en kun je steeds meer nieuwe eigenschappen leren of juist die van de vijand opdoen. In elk dorp kom je wel een herberg tegen waar je kunt rusten, maar je kunt er ook voor kiezen een kamp op te slaan waar geen vijanden zijn. De overzichtskaart geeft dit duidelijk aan. Op alle rustplaatsen kun je door middel van het dagboek je verhaal op memory stick opslaan. Er zijn in totaal maar drie save-slots beschikbaar. Beetje weinig.

<\/center>

Het spel kent ook een mini-game: vissen! Heb je tijdens het avontuur minstens één keer aan de waterkant staan vissen, dan kun je dat nu ook via het hoofdmenu doen. De bedoeling is binnen een vooraf gestelde tijd zoveel mogelijk vissen en andere waterwezens te vangen. Je kunt hier verschillende soorten aas en hengels voor gebruiken. Bij genoeg punten speel je plaatjes van de characters vrij die je dan weer in de gallery kunt bekijken.

<\/center>

Ook de puzzels zijn niet van een bijster hoog nivo en kosten meer tijd dan echt denkwerk. Daarnaast is er nog de mogelijkheid de game te delen met een andere PSP, maar helaas heb ik dit niet kunnen testen. Volgens de handleiding kun je de mini-game met het vissen overzetten naar een andere PSP zonder dat je een tweede kopie van het spel nodig hebt, maar je kan niets saven en als je die PSP weer uitzet ben je de mini-game weer kwijt.