Hardwood Hearts

Hardwood Hearts is een variant op het welbekende hartenjagen. Je speelt met vier spelers die elk dertien kaarten ontvangen. De speler met de klaver twee mag beginnen door deze kaart uit te spelen, waarna alle andere spelers om de beurt een kaart van dezelfde soort op moeten gooien als ze deze hebben. Hebben ze geen kaart van dezelfde soort, dan mogen ze een willekeurige andere kaart op gooien. De speler met de hoogste kaart van de goede soort wint de ronde en krijgt alle kaarten die uitgespeeld zijn die ronde. Het pakken van een ronde hoeft niet erg te zijn want enkel de hartenkaarten en de schoppen vrouw zorgen voor punten, en punten moet je zien te vermijden. Elke hartenkaart is één punt en de schoppen vrouw is dertien punten waard. Als een speler alle punten in een ronde verzameld dan krijgt hij helemaal geen punten, maar krijgen alle andere spelers de punten. Als een speler zelfs alle kaarten in een spel verzameld dan krijgen de andere spelers nog meer punten erbij. Als een speler de vooraf vastgestelde hoeveelheid punten behaalt (minimaal vijftig) dan eindigt het spel en wint de speler met de minste punten. Bij het spel zit ook een tutorial die je stap voor stap het spel uitlegt.

Het spel bevat een aantal mogelijkheden die in te stellen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de ruitenboer de functie van een positieve kaart geven waarmee je behaalde punten weg kunt spelen of je kunt de variant spelen waarbij elke hartenkaart evenveel punten waard is als zijn waarde. Bij deze variant gaan automatisch ook de punten van de schoppenvrouw omhoog, zij is nu vijftig punten waard.

Het spel zelf speelt erg gemakkelijk en soepel. De kaarten die je in een beurt niet kunt spelen krijgen een andere kleur dan de kaarten die je wel kunt spelen en daarna is het enkel maar een kwestie van kiezen uit de mogelijkheden. Met drie computer tegenstanders gaat het spel lekker snel, maar ga je op Xbox live de multiplayer uitproberen dan zul je zien dat het hier een flink stuk langzamer gaat omdat mensen de tijd nodig hebben om een keus te kunnen maken. Het meedoen met een spelletje op Xbox Live is erg gemakkelijk. Je kiest een wedstrijd met vrije plaatsen en neemt hier de plek in van een computerspeler naar keuze. Erg populair is het spel (nog) niet maar er zijn meestal wel één of twee wedstrijden te vinden om aan mee te kunnen doen. Een wedstrijd verlaten kan ook midden in een spel, je plek wordt dan overgenomen door een computerspeler.

Hardwood Hearts is een kaartspelletje en zoals bij alle kaartspellen is het uiterlijk hierbij niet zo belangrijk. Het spel ziet er goed verzorgd uit met mooie soepele kleine animaties. Het is mogelijk om zelf de achtergrond van het speelveld of van het kaartspel te veranderen. Daarnaast biedt het spel de mogelijkheid om in de toekomst extra\'s te downloaden. Grafisch is het dus wel in orde, maar helaas is het geluid een stuk minder. Het geluid bestaat uit een deuntje wat eigenlijk de hele tijd herhaald wordt waardoor het vervelend wordt. Gelukkig kun je de volumes aanpassen zodat je het niet meer hoort.

Voor iedereen die graag een kaartje legt is Hardwood Hearts een prima spel. Er is weinig mis mee, maar het blijft wel een kaartspel en helaas zijn die in het echte leven toch een stuk leuker. De demo van Hardwood Hearts is gratis te downloaden op Xbox Live Arcade en het volledige spel kost je 400 punten.