Full Auto

De Xbox 360 heeft met onder andere Need for Speed: Most Wanted, Ridge Racer 6 en straks Burnout: Revenge zeker geen gebrek aan arcade-racegames. Sega hoopt echter iets extra\'s te bieden ten opzichte van die games door op de gebruikte wagens wapens te monteren, veel wapens. Aan de finish geraken zal dan ook meer vergen dan alleen goed rijden.

In Full Auto bestuur je een auto die meestal twee verschillende wapens bevat. Bij deze wapens moet je onder andere denken aan mijnen om het leven van de mensen achter je zuur te maken, raketwerpers om de mensen voor je van de weg te knallen en shotguns om mensen van dichtbij af te maken. In het begin heb je echter lang niet de beschikking over alle wapens en wagens. Deze zal je unlocken tijdens de carrière modus. Jammer aan de unlockables is dat je niet zelf beide wapens los kunt kiezen maar dat er enkel vaste wapensets zijn, naar alle waarschijnlijkheid iets waar de developers toe hebben besloten om de balans maar in de game te houden.

De races lopen uiteen qua doel, echter niet enorm veel. De meest voorkomende zijn gewone races waarin je eerste moet worden en races waar je binnen een bepaalde tijd moet finishen en een minimum aantal rivalen van de baan moet knallen. Voor extra unlockables, welke vaak bestaan uit extra paintjobs voor wagens, zijn er meerdere niveaus om een race op uit te spelen. Naast gewoon uitspelen heb je semi-auto en full-auto. Voor deze moeilijkheidsgraden moet je een minimum aantal wreckpoints hebben, deze wreckpoints verdien je zoals je misschien wel kunt raden door zoveel mogelijk verwoesting aan te richten. Het gebrek aan variatie in de races hakt echter wel in de levensduur en de game wordt dan ook al wat singleplayer betreft saai voordat je hem helemaal hebt uitgespeeld. Het is jammer dat de ontwikkelaar bijvoorbeeld geen echte battle modus heeft toegevoegd met een speciaal daarvoor ontworpen arena.

Waar bijvoorbeeld Need for Speed: Most Wanted de mogelijkheid had om de tijd even slomer te laten lopen komt Full Auto met een ander foefje gerelateerd aan tijd. Word je opgeblazen of ben je zo slim om je wagen te parkeren tegen een betonnen paal aan dan kun je de tijd een paar seconden terugspoelen om even je fouten te corrigeren. Deze feature weet je op veel momenten voor frustratie te behoeden en is zodanig goed gebalanceerd dat het een erg goede toevoeging is aan de game.