Black & White 2

Wat Black & White 1 vooral uniek maakte, was het wezen dat je kon krijgen. Een wezen is een grote versie van een dier (In B&W2 heb je de keuze uit een aap, een leeuw, een wolf en een koe. Heb je de collector’s edition dan behoort een tijger eveneens tot de opties) dat jij op kunt voeden tot wat je maar wil: van soldaat tot bosbouwer (of natuurlijk een manusje van alles).

<\/center>

Eén van de grootste minpunten van Black & White 2 is echter hoe je wezen leert. In het eerste deel leerde je wezen door te letten op wat jij deed, gebruikte jij een spreuk dan leerde hij die langzaamaan, vergaarde jij hout dan begon hij dat ook steeds meer te doen. Natuurlijk waren er nog meer geavanceerde mogelijkheden die zelfs zo ver gingen dat je je hele wezen een work-out routine aan kon leren. In deel twee is dat allemaal weg: spreuken en vaardigheden krijgt je wezen wanneer jij die voor hem koopt met de eerdergenoemde punten. Zaken als hoe vaak je wezen hout vergaart zijn in te stellen met simpele sliderbars die sterk afdoen aan het gevoel van het opvoeden van een wezen.

<\/center>

Qua spreuken is Black & White 2 wel een hele verbetering ten opzichte van het origineel. Er zijn er nu wat minder, maar de spreuken zelf zijn veel veelzijdiger en een stuk leuker om te gebruiken. Zo heeft Lionhead de optie toegevoegd om een spreuk te werpen of te gieten. Zo kun je dus met de vuurspreuk een vuurbal werpen om een doelwit van veraf te raken of de spreuk gebruiken om een muur van vuur te maken om een vijandelijk leger in te sluiten.


<\/center>

Naast de gewone spreuken heb je in Black & White 2 nu ook de toegang tot epische spreuken. Deze spreuken hebben een apart gebouw nodig en duren erg lang om op te laden. Eén keer de vulkaanspreuk gebruiken is echter genoeg om een gehele stad met de grond gelijk te maken, een tafereel dat je weer terug doet denken aan de goede oude populous tijd. Naast de vulkaan heb je de beschikking over een orkaan, een aardbeving en een sirene (verandert vijandelijke soldaten in dorpelingen).

<\/center>

Op het grafische vlak weet Black & White 2 het weer net zo goed te doen als zijn voorganger destijds. De graphics zijn beeldschoon (met name het water) en de hele wereld doet levend aan. De spreuken zijn zo mogelijk nog mooier uitgewerkt en een vulkaanuitbarsting is een ongelofelijk indrukwekkend gezicht. Ook qua geluidskwaliteit laat de game geen steekje vallen, de geluidseffecten zijn prima, de (Engelse) stemacteurs zijn erg goed te noemen en de muziek is sfeervol en erg toepasselijk. De game heeft echter wel wat problemen met het geluid op sommige systemen, dit is echter veelal op te lossen door in de DirectX diagnostics tool (dxdiag intypen bij start > uitvoeren) bij sound de hardwareversnelling omlaag te brengen.