Paper Mario: The Thousand-Year Door

Het verhaal achter Paper Mario and the Thousand-year door is niet bepaald origineel te noemen.

Mario ontvangt een brief van prinses Peach waarin ze schrijft dat ze een schatkaart heeft gevonden op een rommelmarkt. Ze vraagt of Mario haar komt helpen in Rogueport met het vinden van de schat. De schatkaart heeft ze alvast meegestuurd.


De weg naar de schat leidt door onheilspellende plaatsenl

Als Mario in Rogueport aankomt is prinses Peach nergens te vinden. Mario maakt ondertussen kennis met Goombella, een goomba-meisje dat ook op zoek is naar de schat. Samen gaan ze naar een oude professor, Professor Frankly, die hen vertelt dat ze om de schat te vinden de zeven crystal stars moeten verzamelen en vervolgens de duizend jaar oude deur moeten openen waarachter ze de schat kunnen vinden. Op de kaart die Mario heeft, staan de locaties van de sterren aangegeven en elke ster bevindt zich in een andere wereld. Mario gaat ervan uit dat Peach alvast op zoek is gegaan naar de eerste ster en gaat op weg, niet wetend dat Peach uiteraard weer eens ontvoerd is en dus ook gered moet worden.


Heeft Bowser Peach weer ontvoerd?

Iedereen die het eerste deel van Paper Mario heeft gespeeld ziet duidelijk de overeenkomsten in het verhaal. Peach is wéér ontvoerd en Mario moet wéér op zoek naar zeven sterren. Wat het verhaal betreft zou het dus wel iets origineler mogen zijn. Gelukkig zijn alle werelden wel helemaal nieuw zodat het niet lijkt alsof je het eerste spel weer helemaal opnieuw speelt.