Sudeki

Het wat simpele verhaal wordt gelukkig bijgestaan door strakke fantasy-rijke graphics. De wereld van Sudeki wordt prima weergegeven vol met kleur en sfeer, dit mede door een strakke framerate en mooie lighting effecten die heerlijk over het beeld glijden. Ik heb gewoon weinig minpunten over de graphics kunnen vinden, behalve dat er wel wat meer aandacht aan de NPC\\\'s (Non Playable Characters) geschonken had kunnen worden en de zee wel een make-over had mogen krijgen. Ik heb me dus qua graphics ook geen moment verveeld. Helemaal niet tijdens de prachtige gevechten maar daar later meer over.

Nee, ik wil het liever even over het geluid hebben en dan met name de voice casting, want ik weet niet wie ze hebben gebruikt om de stemmen te casten maar die zouden ze per direct moeten ontslaan. Ik heb nog nooit zulke erge niet passende stemmen in een spel gehoord als bij Sudeki. Ik denk dat Tal en Buki nog wel het beste zijn gedaan, maar Ailish en vooral Elco zijn niet om aan te horen. Ailish klinkt gewoon niet als een prinses en Elco, tja,...Elco is Elco.

<\/center>

Elco is ingesproken door een Nederlander, wat uiteraard niet slecht hoeft te zijn. Sterker nog, we zouden wel een beetje trots moeten zijn. Helaas is dat laatste niet het geval. Het Engels dat de Nederlander inspreekt is te boers om aan te horen en mijn zoektocht naar enig acteertalent was tevergeefs. Alles wat Elco dus ook zei irriteerde me en boeide me niet. Jammer, aangezien het wat standaard verhaal wel de kracht van goede stemmen zou kunnen gebruiken.

De soundtrack doet verder prima zijn werk in Sudeki. De muziek verveelt niet en met name later in bepaalde levels van het spel vind je hele coole duistere effecten. Soms echter na een gevecht valt de muziek even uit tijdens het laden, wat ik toch wel een schoonheidsfoutje vind.