Sudeki

06-09-2004 @ 12:25 •   dm Pascal (Chocobo)
print 
Via een leuk poppenspel laat de intro je zien wat Sudeki nu precies is en geeft alvast aan wat je te wachten staat. Tetsu, God van licht, heeft de wereld van Sudeki gemaakt. Aangezien hij zich verveelde maakte hij een evenbeeld van zichzelf om zijn geluk te delen. Zijn evenbeeld is uiteraard het slechte gedeelte van Tetsu en grijpt Sudeki voor zichzelf. Tetsu vroeg vier helden om hulp. Samen versloegen ze het kwade en rust was weder gekeerd tot Sudeki. De tijd stond uiteraard niet stil en duizend jaar later begon het kwade weer op te dagen.

1000 jaar later....

Nu ben jij aan de beurt! Spelenderwijs kom je erachter dat Tetsu jouw characters krachten geeft en je om hulp vraagt tegen het kwade. De vier helden, een sexy tovenares, een irritante wetenschapper, een kat-achtige krijgster en een heldhaftige ridder nemen hun lot met trots in ontvangst.

Ok,... echt indrukwekkend is het niet, maar daar gaat het ook niet altijd om. Het verhaal werkt! Niet diep of psychologisch zoals we dat tegenwoordig wel gewend zijn in RPG\'s, maar gewoon normaal. In de laatste stukken van het spel moet ik zeggen dat ik het verhaal wel wat beter vond worden, echter hadden ze dit in het begin wat meer moeten uitbouwen. Het is voor de huidige RPG gamer gewoon wat simpel.

Dit alles geldt ook voor de characters. Je komt tijdens het gamen niet veel over ze te weten en sommige zaken lijken onopgelost. De meeste helden van je team hebben allemaal een verleden en wel wat interessante eigenschappen maar niets om naar huis over te schrijven. Het loopt zeg maar synchroon met het verhaal wat de diepte betreft, maar echt om ze geven en alles over ze te weten komen gebeurt niet en wil je ook niet. Eerlijk gezegd past het ook wel bij dit spel. Je mist het niet.

De vier helden:

Tal: Een jonge ridder die prima met zwaarden is maar slecht in relaties.

Ailish: Een sexy prinses met aanleg voor magie en nieuwsgierigheid.

Elco: Meest irritante game character ooit.

Buki: Een kat-achtige krijgster vol eer en waarde.


verder lezen:
1 2 3


7475 views / 9 reacties
GenreRPG
PlatformXBox, PC
Developer/PublisherClimax/Zoo Digital Group
Releasedatum25-03-2005
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 

Zoek een game

Video's
Meteen bestellen?