NES Classics: The Legend of Zelda

28-07-2004 @ 10:36 •   dm Dirk (Vagere_Hein)
print 
Historie
Toen Zelda uitkwam was het de eerste game in het zogenaamde action-adventuregenre; een combinatie van de reeds bestaande adventure- en aktiegenres. Binnen het adventuregenre draait alles primair om de verhaallijn. Andere kenmerken zijn onder meer een hoofdkarakter, een spelomgeving, \'non-player characters\' en objecten waarmee interacties plaatsvinden. Adventure games zijn vaak gebaseerd op het oplossen van puzzels, welke door eerdergenoemde interacties opgelost moeten worden.

Het aktiegenre daarentegen vertegenwoordigt de op reflexen gebaseerde spellen en is doorgaans het tegenovergestelde van adventure games; \'instant gratification\' tegenover lange-termijn voldoening. De introductie van the Legend of Zelda was dan ook een gat in de markt omdat het beide genre-uitersten effectief wist te combineren.

Verhaal
Het verhaal van The Legend Zelda is simpel doch effectief. Het koninkrijk van Hyrule is aangevallen door het leger van tovenaar Ganon, die daarbij de Triforce van Kracht - een magisch reliek - veroverde. Uit vrees voor Ganon versplinterde Prinses Zelda de resterende Triforce van Wijsheid in acht stukken, welke ze door het hele koninkrijk in zogenaamde dungeons verspreidde. Aan onze held Link de taak om alle acht de stukken te verzamelen, vervolgens Ganon te verslaan en - hoe kan het ook anders - Prinses Zelda te redden.

De game
Wanneer je voor de eerste keer de game opstart moet je een naam voor de speler verzinnen. De game laat ruimte voor maximaal drie spelers en dit is dan ook het aantal \'save slots\' dat je hebt. De game slaat tijdens het spelen automatisch de voortgang op dus hier hoef je de rest van het spel niet meer over na te denken.

Het is goed te merken dat The Legend of Zelda de eerste game in zijn genre is. Het spel begint met Link die ongewapend tussen een stel rotsen staat, waarbij in één van de rotsen een ingang te zien is. Aangezien Link nog geen wapens heeft wordt er van je verwacht dat je snapt dat hij naar binnen moet gaan. Als je vervolgens binnentreedt, kun je Links zwaard in ontvangst nemen. Zonder verder enige mededeling waar je heen moet en waar je nu naar op zoek moet gaan word je klaar geacht om te beginnen met de queeste. Op de 8-bit Nintendo werd je hierbij geholpen door een kaart die in het speldoosje zat, maar vreemd genoeg zit die er nu niet meer bij.


verder lezen:
1 2


7646 views / 0 reacties
GenreAdventure
PlatformGameBoy Advance
Developer/PublisherNintendo/Nintendo
Releasedatum07-06-2004
User-waardering    
Aantal stemmen    10
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 

Zoek een game

Video's
Meteen bestellen?