Captain Toad: Treasure Tracker

Toad gaat eens alleen op avontuur op zoek naar schatten en sterren. Jippie!

Header

De trouwe paddenstoel Toad is natuurlijk bekend van zijn verschrikkelijk overdreven gegil in Mario-games. Eén van de minigames in Super Mario 3D World - waarin Toad langs obstakels moet komen om bij een ster te geraken - heeft nu zijn eigen volledige game gekregen met Captain Toad: Treasure Tracker. Door het plukken van graspollen en dergelijke vind je muntjes, maar in elk level zijn drie diamanten verborgen, die je uiteindelijk allemaal wil vinden. Je kunt rennen en alle kanten op bewegen, maar springen is er niet bij, dus verwacht wat puzzels waar je de hoogte moet zien op te zoeken.

Captain Toad: Treasure Tracker

De besturing maakt gebruik van de Wii U-Gamepad. Een level is namelijk geheel 3D en je zult moeten draaien en kijken om alle muntjes en verborgen sterren te vinden. Dit kan ook met het analoge pookje, maar wil je gebruikmaken van het scherm, dan kan het. Het scherm is dan je camera geworden en op die manier draai je het level. Dat is even leuk, maar ik merkte dat ik al snel weer terug naar het pookje ging, omdat ik ook graag op het grote scherm wil kijken. Constant naar beneden loerend is namelijk niet echt prettig. In een van de demolevels heb je het scherm nodig om een mijnkarretje te besturen. Daar houd je het scherm voor je vast om zo alle kanten op te kijken en te richten naar vliegende koopa's. Daar is de Gamepad een meerwaarde, maar ook bij het manipuleren van platformen en deuren heb je deze nodig om ze te bewegen.

Captain Toad: Treasure tracker

Grafisch is er niets nieuws onder de zon in Captain Toad: Treasure Tracker. Mario-like graphics, dus vrolijke kleuren, bolle vijanden en alle heppie de peppie dingen die je verwacht van Mario en Co. Je komt in de missies ook bekende thema's tegen uit de franchise, zoals het spookhuis van Luigi's Mansion, een lavalevel waar je de vuurballen van een draak moet ontwijken en een woestijnlevel, inclusief cactussen en mijnkarretje.

Captain Toad: Treasure Tracker ziet er heel erg bekend uit voor al die Mario-fans, en het speelt weer als vanouds. Een punt van aandacht kan de moeilijkheidsgraad worden. Als de dame naast de demopod al vraagt of ik het eerder heb gespeeld omdat ik alle geheimen zonder al te veel na te denken vind, dan weet je dat de geheimen niet al te lastig te vinden zijn. Natuurlijk, dit is een demo met misschien de eerste paar levels, maar toch hoop ik dat er meer uitdaging in het verdere verloop van Captain Toad gaat zitten.

Captain Toad: Treasure Tracker

Tja, wat valt er te concluderen na een paar levels Captain Toad: Treasure Tracker gespeeld te hebben? Het is een overduidelijke Mario-game, met alles dat je ervan kunt verwachten. Het lijkt op dit moment erg simpel te worden, maar misschien wilden ze de media niet al te zwaar aanpakken met lastigere levels. Tenminste, dat hoop ik, want als de geheimen zo makkelijk te vinden zijn dan zie ik weinig reden om het spel na een eerste ronde nog eens te spelen. Captain Toad: Treasure Tracker komt exclusief uit voor Wii U in januari 2015.