Afro Samurai 2: Revenge of Kuma

Op gamescom kregen we een vroege blik op Afro Samurai 2: Revenge of Kuma, de opvolger van een over-the-top actiegame gebaseerd op een animeserie.

Afro Samurai 2 header

Afro Samurai is gebaseerd op een geanimeerde serie die in Amerika werd uitgezonden op Spike TV. Samuel L. Jackson sprak de stem in van de hoofdpersoon, genaamd Afro. De eerste game volgt het plot van deze serie met extra materiaal en meer achtergrond voor de fans. Hiphop speelt een grote rol in de games, zo wordt de vijandige AI beïnvloed door de beats van de achtergrondmuziek.

Het origineel werd wisselend ontvangen, zo waren er een aantal hardnekkige bugs en dat heeft de game zeker niet goed gedaan. Verder staat de game bekend om de zeer expliciete slachtpartijen en daar is niet iedereen van gediend. In de oorspronkelijke game volgt men Afro, de hoofdpersoon uit de televisieserie. Om de nummer één ninja te worden heeft hij talloze tegenstanders moeten doden. Afro Samurai 2 volgt het verhaal van zijn broertje, Kuma, die op zoek gaat naar Afro.

Afro Samurai 2

Bandai Namco, de oorspronkelijke uitgever besloot geen opvolger uit te geven en daarom is er jaren niets met de serie gebeurd. David Robinson van Redacted Studios besloot voor zichzelf te beginnen en aangezien hij een groot fans is van Afro Samurai werd een opvolger voor hem de grootste prioriteit.

Afro Samurai 2 zal minder focus hebben op vechten dan zijn voorganger en meer nadruk hebben op puzzels. Volgens David Robinson is het spel geïnspireerd door Batman-games en zijn de puzzels vergelijkbaar met de oudere Tomb Raider-spellen. De vechtgame zal zijn roots niet helemaal achter zich laten, want de unieke artstyle keert wel weer terug.

Een van de nieuwe features die we te zien kregen was de zogenoemde ‘Face of Death’. In deze situatie vecht je vanuit de ogen van de boss. Je ziet jezelf dus de boss verslaan. Dit gaat overigens in een combinatie van quicktime-events en directe actie. Volgens David Robinson is dit behalve dat het gewoon cool is ook een manier om iets meer menselijkheid in het spel te verwerven, door je in de kant van de tegenstander te verplaatsen.

Afro Samurai 2

Het is nog even afwachten hoe het spel gaat uitpakken, want we hebben nog maar weinig gameplaybeelden gezien. Wat we wel hebben gezien zag er fris en origineel uit en fans van de animeserie zullen ongetwijfeld tevreden zijn dat er weer een game uitkomt in de serie.

Afro Samurai 2: Revenge of Kuma wordt begin 2015 verwacht voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het spel bevat geen multiplayer, maar wel een lokale co-op.