MXGP & Motorcycle Club

Racen op motoren is helemaal hot, moeten ze gedacht hebben bij Bigben Interactive, want ze geven binnenkort niet één, maar twee motorgames uit: MXGP en Motorcycle Club.

MXGP - The Official Motocross Videogame kwam eerder al uit voor pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita, maar nu komt het racespel dus ook uit voor PlayStation 4. Het is het enige spel met de officiële MXGP-motorcrosslicentie. De game is uiteraard voorzien van de nieuwste tracks van het officiële MXGP-kampioenschap, inclusief alle circuits van het 2013-seizoen. Zo zijn er in totaal 18 racebanen te spelen.

De kracht van de PlayStation 4 zorgt er volgens ontwikkelaar Milestone voor dat de graphics een flinke upgrade hebben gekregen. Met name de textures zijn van een stuk hoger niveau. Een andere toevoeging is deformatie van de grond. Zeker binnen de motorcross speelt dit natuurlijk een grote rol: hoe langer de race duurt, des te dieper de groeven in de grond. Maar dit is niet het enige wat veranderd is. De AI van je tegenstanders is verbeterd, de audio is van een hogere kwaliteit en er zijn ook meerdere tegenstanders tegelijkertijd mogelijk.

MXGP PS4

Ook nieuw is de mogelijkheid om je eigen rider te maken. Op die manier kun je met jouw zelfgemaakte character het hele kampioenschap nog eens racen. MXGP voor PlayStation 4 komt in de herfst van 2014 uit.

Een andere game die Big Ben binnenkort gaat uitgeven is Motorcycle Club. Het is een arcaderacer en met arcade bedoelen we ook echt arcade, want vallen is bijvoorbeeld niet mogelijk. Het spel bevat licenties van allerlei officiële coureurs en motoren (denk aan Suzuki, Yamaha, Kawasaki en BMW) en de tracks vinden plaats in echte steden.

Grappige feature van het spel is het feit dat je on the fly kunt wisselen van motor. Er zijn drie categorieën, namelijk roadsters, custom bikes en superbikes. De verschillende voertuigen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Zo zijn superbikes bloedsnel, maar in een bochtig circuit is dat niet de beste keuze, want dan zijn de langzamere roadsters wellicht de beste optie vanwege hun goede besturing.

In tegenstelling tot heel veel andere racers is het hier niet het hoofddoel om als eerste te finishen, maar om onderweg als beste bepaalde challenges uit te voeren. Denk aan slaloms, jumps of met een zo hoog mogelijke snelheid een bepaald punt voorbijrazen.

De versie die wij gezien hebben kon nog wel wat werk gebruiken. Zo zaten er een aantal irritante bugs in het spel en was het grafisch ook nog echt niet geweldig. Motorcycle Club moet komende november uitkomen voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.