Tales of Xillia 2

Het spel spelen in Los Angeles en de dag na terugkomst de producer Hideo Baba in Den Haag interviewen. FOK!games ging de wereld over voor Tales of Xillia 2. Inclusief jetlag.

header

Tales of Xillia 2 speelt zich een jaar later af dan het origineel. Dit keer gaan we naar het land van Elympios, een vrij technologisch ingestelde omgeving. De machines in Elympios hadden zielen nodig om energie op te wekken, zoals we in het eerste deel leerden. Een flinke tegenstelling ten opzichte van de omgeving van Rieze Maxia, de wereld uit het eerste deel, dat vooral op natuur en magie steunde. In dit deel zijn er twee nieuwe hoofdpersonages. De eerste is Elle Mel Marta. Zij is acht jaar en woont bij haar vader. Ze worden op een avond aangevallen. Haar vader zet haar op een boot en vertelt haar dat ze de magische wereld van Canaan moet zoeken. Enkele momenten later wordt haar vader voor haar ogen geëxecuteerd.

Tales of Xillia 2

Ludger Will Kresnik, de tweede hoofdpersonage, wordt in een trein geïntroduceerd. Julius is de broer van Ludger en is een topagent. Ludger is aan het begin van het verhaal niet geslaagd voor de intake en baalt dus ontzettend. Hij komt Elle tegen en vlak daarna wordt de trein bezet en ontploft hij zelfs. Ludger en Elle raken daarbij gewond. Ludger belooft Elle naar het land te brengen, al is het een land dat alleen in fabeltjes genoemd wordt. Maar ondertussen wordt de broer van Ludger gezien als de aanstichter van de treinramp en zit Ludger vast aan een torenhoge rekening door de medische ingrepen na de ramp. De arts weet van de speciale krachten van Ludger en wil hem inzetten om alternatieve tijdlijnen te doen verdwijnen.

Tales of Xillia 2

Keuze is belangrijk is Tales of Xillia 2. Je krijgt keuzes voor je kiezen die personages, cutscenes, skits en andere dingen om je heen veranderen. Het gevechtsysteem is altijd realtime geweest en dat is nu ook niet anders. De combinatie-artes, de groepcombo’s en meer teamplay dat in Tales of Xillia zat, zit wederom in dit tweede deel. Nieuw is dat er een affinity-meter is. Hoe langer je samenwerkt met een teamlid, hoe meer je gehecht raakt aan dat lid. Door de juiste beslissingen te nemen tijdens dialogen met dat specifieke persoon kun je andere cutscenes, skits, items en nieuwe combinatie-aanvallen unlocken. Het is niet nodig om de game uit te spelen, maar het geeft meer diepte als je daarvoor kiest.

Tales of Xillia 2

Tales of Xillia 2 bevat voor het eerst echte zijmissies. Niet iedereen wil gaan grinden om aan het geld voor de afbetaling van medische kosten te komen. Je zult in ieder geval geld moeten verzamelen om verder te geraken. Je wordt namelijk in de gaten gehouden zodat je niet kunt vluchten. Door genoeg te betalen, win je hun vertrouwen en krijg je meer bewegingsvrijheid. Dus wat doe je met je gevonden geld? Ga je wapens kopen of verder sparen om de afbetaling sneller te volbrengen? Door missies zoals bounty's aan te nemen in de verschillende steden krijg je sneller geld, meer items en zie je meer van de spelwereld. Wederom: het is jouw keuze of je ze wil doen, maar voor mensen die wat meer willen zien in uiteindelijk minder grindtijd is het een goede keuze.

Tales of Xillia 2

Je zult de oude personages uit het eerste Tales of Xillia zeker weer tegenkomen in het hoofdverhaal. Als ze langzamerhand beschikbaar komen door het verhaal kun je kiezen om hun hoofdstukken te spelen om erachter te komen wat er met hen is gebeurd in dat ene jaar na het origineel. Je kiest of en welke personages je wil doen. Kies je ervoor om ze allemaal te doen, dan ben je weer zoet voor een extra 15 tot 25 uur. Over oude personages gesproken: de DLC-kostuums uit het eerste deel zijn compatible met dit deel, dus alles wordt overgeheveld. Na deze uitleg in Los Angeles vlieg ik een paar dagen later terug naar Nederland om Hideo Baba, ook wel Baba-san genoemd, te interviewen.