007 Legends

Wie kent de beroemde quote niet? "My name is Bond, James Bond." Of "A Martini please, shaken, not stirred." Ik kan alle films van James Bond dromen. De uitnodiging om 007 Legends te gaan bekijken was dan ook zo aangenomen.

Header

James Bond is een legende, of je er nu van houdt of niet. Weinig mensen kennen de geheim agent 007 van Ian Fleming niet. En anders moet het heel gezellig zijn onder die steen. Dat Activision gebruikmaakt van hun licentie om een game gebaseerd op zes Bond-films te gaan maken is dan ook niet verwonderlijk. Moonraker is de eerste film die bekend is gemaakt. Ondertussen is ook On Her Majesty’s Secret Service aangekondigd door de uitgever. Niet de sterkste Bondfilms, maar er worden later nog meer missies aangekondigd. De nieuwste film, Skyfall, komt dit jaar nog uit, en de missie in dit spel zal gratis te downloaden zijn. Ik hoop persoonlijk op Goldfinger als één van de missies, alleen al om de zin: "No Mr. Bond, I expect you to die!", al mag Oddjob en zijn vlijmscherpe hoed niet ontbreken.

007 Legends007 Legends

In Moonraker wil Hugo Drax, eigenaar van een spaceshuttlefabriek, de wereld ontdoen van de zwakkere mens en een ras superariërs op de planeet laten wonen. Hij ontwikkelt een gas dat de mensheid kan uitroeien en gaat met enkele geselecteerde mensen richting zijn ingerichte ruimtestation om van daaruit het plan uit te voeren. Natuurlijk is er James Bond, die er alles aan doet om Drax te stoppen. Hij krijgt in dit level hulp van Dr. Holly Goodhead, een wetenschapster in dienst van Drax, die van het plan hoort en dit plan ook wil verijdelen.

On Her Majesty’s Secret Service speelt zich vooral af in Zwitserland, waar Ernst Stavro Blofeld bezig is de wereld in zijn macht te krijgen door te dreigen grote delen van het platteland te vergiftigen en zo een hongersnood te veroorzaken. Dit doet hij door vrouwen te brainwashen in een kliniek in de Zwitserse bergen. Nadat ze 'genezen' zijn, stuurt hij ze weer naar huis, niet geheel per toeval in allerlei delen van de wereld. Door een speciaal signaal triggert hij de vrouwen zijn plan uit te voeren, als de wereldleiders zijn gevraagde losgeld niet betalen. James gaat daar natuurlijk een skistokje voor steken.

007 Legends007 Legends

Als Bondfan is het tof om herkenbare personages en omgevingen te zien. Hugo Drax, het brein achter de Moonraker-missie, Jaws, de sterke dommekracht met zijn ijzeren gebit, Blofeld, de baas van SPECTRE, ze zitten er allemaal heel herkenbaar in. Je speelt in first-person, dus de makers hebben geen problemen met Bond en zijn vele gezichten. Daniel Craig verzorgt de stem van Bond.

De makers willen elk level nieuwe gameplayelementen geven. In Moonraker speel je een infiltratiemissie in de raketbasis, waar de shuttle staat die Drax en zijn übermenschen de ruimte in brengt. Zo min mogelijk aandacht trekken dus, anders komen de versterkingen je het leven zuur maken. Bond zou Bond niet zijn zonder gadgets. Bond heeft een uitermate handige smartphone, maar ook een pen, waar je een slaapmiddel en afleidingdarts mee kunt afschieten. Later in de missie stop je met sneaken en ga je de commando's te lijf met uzi en lasergeweren, zoals in de film.

007 Legends007 Legends

In On Her Majesty’s Secret Service wordt het meer racen in een sneeuwscooters, obstakels mijden en schieten op alles wat op jou schiet. Veel snellere gameplay dus, met meer focus op reactievermogen en snelle mikacties. Je verdient ervaringspunten met actie. Hiermee kun je gadgets, wapens en je fysieke gesteldheid verbeteren. Het is aan jou om te kiezen waarmee je het liefst speelt en welke upgrades je sterker maken.

De game heeft multiplayer, met online modi maar ook splitscreen voor vier spelers op de bank thuis. Wat de makers nog meer in petto hebben zullen we in de loop naar de releasedatum horen. Het wordt een druk jaar voor Bond-liefhebbers, met deze game en de film Skyfall. 007 Legends komt 16 oktober uit op PlayStation 3, Xbox 360 en pc.