Test Drive Ferrari Racing Legends

Gespeeld op PlayStation 3
Komt ook uit op Xbox 360 en pc

Vroeger toen ik klein was, wilde ik heel graag een Vivaro, uh, Ferrari. Nu ik wat ouder ben geworden weet ik dat die jongensdroom heel waarschijnlijk een droom zal blijven. Gelukkig komt Atari met Test Drive Ferrari Racing Legends om zo een heleboel jongensdromen een beetje waar te maken.

Header

Na het racespel Test Drive Unlimited 2 vindt Atari het tijd voor een racespel met Ferrari's in de hoofdrol. Het spel wordt gemaakt door Slightly Mad, de studio achter de twee delen van Need For Speed: Shift. De makers bieden de modi quick race, ghost race en een online multiplayer. Hierin neemt iedereen deel met dezelfde auto of een auto uit dezelfde klasse. Daarnaast is er een offline multiplayer, waarin je prestaties kunt vergelijken met mensen online. De kern voor singleplayer is de campagne. Van de vroege dagen van Ferrari tot aan 2009; je racet de hele tijdslijn van Ferrari door. Deze geschiedenisles is opgedeeld in drie grote periodes, zodat je met latere racemonsters van het merk  kunt beginnen. 

Test Drive Ferrari Racing LegendsTest Drive Ferrari Racing Legends

Heldhaftig als ik ben begin ik met de hedendaagse Ferrari's. De races hebben verschillende doelen en bonusdoelen. De eerste missie klinkt eenvoudig: race drie rondes en zet een goede tijd neer. De bonusopdracht geeft me de uitdaging dat ik moet winnen. Moet lukken, dacht ik nog. Binnen tien seconden was ik genezen van die overschatting. Met moeite en aardig wat pogingen krijg ik het voor elkaar dat ik niet volledig uitgelachen wordt door de pitcrew. Pijnlijk eindig ik dan nog met de remlichten van de tegenstanders ergens in de verte. Autsj. Ik heb duidelijk meer oefening nodig.

Test Drive Ferrari Racing LegendsTest Drive Ferrari Racing Legends

Een pitstop in de opties laat zien dat er heel veel in te stellen is om de gevoeligheid van stuur, remmen, enzovoort aan te passen. Er zijn allerlei racehulpjes om je gemakkelijker op het asfalt te houden. Dat maakt het racen allemaal ook voor de niet doorgewinterde racer een stuk leuker. Er is genoeg uitdaging voor iedereen en met de hulpjes voer je de leercurve langzaam op, zodat je ooit van die amateurstatus afkomt.

Test Drive Ferrari Racing LegendsTest Drive Ferrari Racing Legends

Ik besluit mee te doen met de races in het begin van de Ferrari-tijdslijn. Ik begin als testrijder en moet me bewijzen als racer om een stoeltje te bemachtigen in echte races. De races rijd je op het niveau easy, medium of hard. De tegenstanders worden natuurlijk beter op elk niveau, het racegedrag wordt steeds realistischer en bijvoorbeeld de handige racehulpjes zijn op hard niet meer beschikbaar. De races worden gereden op Spa, Monza, Hockenheim en meer bekende racecircuits, in totaal 38 stuks.

Je komt in verschillende type auto's uit, zoals de GT-serie, maar zelfs de echte oude F1-racewagen. Elk type auto heeft weer ander gedrag en zijn eigen motorgeluid. Met 51 verschillende Ferrari's in het spel is er voor elk wat wils. De wagens en tracks worden vrijgespeeld door de races in de campagne te winnen en door verschillende bonusopdrachten te volbrengen.

Test Drive Ferrari Racing LegendsTest Drive Ferrari Racing Legends

Met Ferrari Racing Legends viert de Test Drive-franchise haar 25ste verjaardag. De versie van het spel die ik speelde laat vooral zien wat de campagne voorstelt. Er zijn genoeg uitdagingen te overwinnen om daar te heersen. Gelukkig zijn er hulpjes om de amateurrijders te helpen. Wil je de volledige ervaring, dan zijn deze uit te zetten. De bonusopdrachten worden steeds lastiger, zodat alle auto's en tracks vrijspelen een uitdaging blijft. De vrijgespeelde auto's zijn te gebruiken in de andere soorten races en natuurlijk in de multiplayer. De race- en Ferrarifanaten kunnen hun lol op met deze versie. Of de volledige versie alle jongensdromen gaat waarmaken moeten we nog even afwachten. Het spel komt het tweede kwartaal uit op pc, Xbox 360 en PlayStation 3.