The Darkness II (multiplayer)

Eerder hebben wij al een kijkje genomen in de donkere keuken die The Darkness II heet. Nu is bekendgemaakt dat het spel zelfs over een multiplayer zal gaan beschikken. Op uitnodiging van 2K Games ben ik vorige week naar hun kantoor gegaan om de multiplayermodus uit te proberen.

De multiplayer in The Darkness II geeft een leuke twist aan het spel. Het is geen offline co-op maar alleen een online co-opmultiplayer. Je moet dus echt vrienden hebben met dezelfde console om ze te kunnen spelen. De multiplayermissies heten vendetta. Een leuk detail hierbij is dat je bij de vendetta niet kunt kiezen voor de hoofdpersoon Jackie Estacado. In plaats hiervan heeft men vier aparte personages bedacht. Elk personage heeft zijn of haar eigen darknesspower en een eigen wapen.

Inugami is een Japanse strijder met een speciaal zwaard, Kusanagi, dat al eeuwen een donkere geschiedenis met zich meedraagt. Inugami heeft de darknesspower Swarm waarmee hij een aanval doet door een zwerm aan demonen op de tegenstander af te sturen.

Shoshanna is een uitermate goed getrainde Mossadagente met een pistool, the Arm of the Night, dat doordrenkt is van dark essence. Haar darknesspower is Gun Channeling. Hiermee vergroot zij de dodelijke kracht van haar wapens.

The Darkness II Vendetta The Darkness II Vendetta

Jimmy Wilson is een Schot, grofgebekt en altijd dronken, met een handbijl vol van dark essence. Zijn darknesspower is het beheersen van darklings die hij little Jimmies noemt.

Doctor J.P. Dumond is een dokter die zich in de loop der tijd heeft gespecialiseerd in voodoopraktijken. Zijn wapen is een voodoostaf, the Midnight Stick, welke als een geleider voor de darkness dient. Zijn darknesspower is de Black Hole, waarmee hij een zwart gat creëert en de vijand wegvaagt.

The Darkness II Vendetta The Darkness II Vendetta

De vendetta-optie bestaat uit twee delen, campaign en hitlist. In de campaign speel je een eigen verhaallijn die wel een link heeft met de singleplayerverhaallijn, maar er niet in verweven zit. Er zijn meerdere missies die je hierin kunt spelen. Binnen de hitlist kun je korte, unieke missies spelen met de multiplayerpersonages. Deze missies zijn vrij te spelen via de campaigns.

Beide multiplayers zijn interessant om te spelen. Ze vereisen een behoorlijke mate van samenspel, want het werd al snel duidelijk dat in je eentje niet veel potten kunt breken. Het samenspel wordt ook belangrijk gemaakt omdat je de mogelijkheid hebt om je teammaat op zijn voeten te helpen als hij is neergeschoten. Je moet dus niet alleen goed je omgeving in de gaten houden maar ook je teammaten. Ze bieden zo'n dergelijke moeilijkheidsgraad dat ze jou en je vrienden een redelijke tijd bezig kunnen houden. Het is ook heel leuk om personages uit de singleplayerverhaallijn terug te zien komen in een nieuw verhaal.

The Darkness II komt 7 februari uit op Xbox 360, PlayStation 3 en pc en is wat mij betreft zeker een game om in de gaten te houden.