De Sims 3: Beestenbende

sims header

Voordat Activision bekend kwam te staan als uitmelkbedrijf, had EA die naam. Tegenwoordig lijkt het tij gekeerd en is EA een bedrijf dat regelmatig met gloednieuwe games op de proppen komt, zoals bijvoorbeeld Bulletstorm en Reckoning. Maar om deze riskante projecten te financieren zijn er nog steeds de cashcows waarmee het geld hiervoor verzameld wordt: FIFA en natuurlijk De Sims! Voor De Sims verschijnt er nu een nieuw deel waarmee huisdieren geïntroduceerd worden: De Sims 3: Beestenbende.

"Huisdieren waren toch allang speelbaar in De Sims?" Denk je misschien, en dat klopt inderdaad. De Sims Unleashed en De Sims 2: Huisdieren zijn al eerder verschenen, maar voor dit derde deel van De Sims was het nog niet mogelijk om met je eigen huisdier te spelen en dus verschijnt De Sims 3: Beestenbende voor de PC en consoles.

sims 1

140 miljoen games
De Sims-franchise is erg populair. Er zijn al ruim 140 miljoen games verkocht in de serie. De spelers van De Sims zijn op te delen in vier soorten. Je hebt bouwers, experimenteerders, verhalenvertellers en najagers die het spel helemaal uit willen spelen. Elk type speler heeft een voorkeur voor een bepaald deel van het spel zoals de bouwers die graag de prachtigste mensen ontwerpen, verhalenvertellers die hun leven naspelen in De Sims en experimenteerders die zo snel mogelijk uitzoeken hoe je een sim kan laten sterven door bijvoorbeeld het zwembadtrappetje te verwijderen.

Voor de bouwers wordt De Sims 3: Beestenbende geleverd met ruim honderd verschillende dierenrassen. Of je nou een Siamees, een Bengaal of een kale poes wil, het zit er allemaal in! En ook qua kleuren kun je helemaal los gaan. Krijg je normaal gesproken de dierenbescherming op je dak als je je hond blauw verft, in deze game kan het gewoon, en kun je hem er nog roze vlekken bijgeven ook! De speciale tigerdog, oftewel tijgerhond, is net als bijvoorbeeld de stinkdierkat exclusief verkrijgbaar bij een pre-order. De basisgame bevat enkel gewone huisdieren zoals honden en katten, maar er zal ook een uitbreiding komen met paarden zodat ook paardenmeisjes met hun favoriete dier kunnen spelen.

Sims 2

Fokken
Net als sims hebben ook de dieren een eigen karakter met karaktertrekken zoals loyaal en verlegen, en zijn ook speelbaar. Deze dieren kunnen zich, ook net als hun baasjes, voortplanten en je kunt er dus mee gaan fokken om de mooiste creaties te krijgen. Sims reageren anders op dieren dan op mensen en dus is het ook heel goed mogelijk voor een dier om bijvoorbeeld een date voor zijn eigenaar te regelen. Daarnaast bevat de game een hoop leuke nieuwigheden zoals een mysterie-dagboek, een piratenschat, een tijdmachine en speciale missies voor de mensen die graag doelen behalen in een spel. En het is belangrijk om voor een goed karma te zorgen, anders kunnen er slechte dingen gebeuren zoals een meteoriet die neerstort of een magisch gebeuren waardoor de hond Bello een mens wordt, en het mens Kees juist een hond. Of je gaat expres erg slecht spelen om dit soort dingen uit te lokken, dat kan natuurlijk ook!

Conclusie
De Sims 3: Beestenbende lijkt een prima (stand-alone) uitbreiding te gaan worden die vooral voor de ontwerpers en verhalen vertellers veel toevoegt aan het Sims-universum. De vorige twee basis Sims-games hadden echter ook al een huisdieren-uitbreiding en de vraag is in hoeverre deze huisdieren uitbreiding ten opzichte daarvan nog wat toevoegt. Dat zal gaan blijken als de reviewversie ontvangen is!