De Blob 2

blob

De Blob was toen het uitkwam één van de origineelste Wii-games. Uitgegroeid van een demo gemaakt door studenten speelde je in de game een blob die een grijze stad weer tot leven moest toveren door er overal kleur in aan te brengen. De Blob 2 heeft ongeveer hetzelfde principe, maar de gameplay is toch een klein beetje aangepast en belangrijker: de game gaat deze keer multiplatform! De Blob 2 verschijnt voor de DS, Wii, Xbox 360 en PlayStation 3. Deze laatste versie ondersteunt de PlayStation Move, maar daar kon helaas nog niet mee gespeeld worden. Deze preview is gebaseerd op de Xbox 360-versie die wel speelbaar was met twee levels.

De Blob 2 is in de basis hetzelfde als zijn voorganger; Zoek verf en kleur daarmee de hele wereld en versla tegelijkertijd alle slaven van de slechterik Comrade Black zodat de wereld weer vrolijk wordt. Net als in deel 1 heb je weer speciale gebouwen om over te nemen, maar nu kom je in een klein 2D level terecht als je deze gebouwen wilt kleuren. Deze levels zijn meer kleine puzzeltjes waarbij ook wat behendigheid vereist is. Heb je eenmaal alle speciale gebouwen in een stadsdeel veroverd dan speel je een nieuw deel van de stad vrij om in verder kleuren.

blob 2

Wat direct opvalt bij het oppakken van de game is het grote verschil in uiterlijk. De Xbox 360-versie (en de PlayStation 3 versie) zijn in HD wat een flinke verbetering is van de Wii-versie. Met name de kleuren en het water ogen helderder. Naast HD ondersteunt het spel ook 3D voor de tien mensen die al een 3D TV thuis hebben staan. De 3DS-versie zal uiteraard ook in 3D zijn, maar daar is verder niet over gesproken. De besturing is licht aangepast ten opzichte van deel 1 en is minder afhankelijk van motion sensing. In plaats van je Wiimote of PS Move controller omhoog te bewegen bij elke sprong, kun je nu gewoon een knop gebruiken.

Co-op
Naast de nieuwe graphics en besturing is ook de twee-speler co-op nieuw. Deze co-op is niet split screen, maar nog het meest te vergelijken met de co-op uit Super Mario Galaxy, waarbij de een het hoofdfiguur bestuurt en een ander het hulp figuurtje, in dit geval Pinky. Pinky kan de Blob helpen door vijanden knock out te slaan en verf te verzamelen.

blob 2

De Blob 2 is vooral erg leuk om te spelen. Je wordt vanzelf vrolijk als de hele stad van een grijze massa omgetoverd wordt in een bloeiende boel. Verschillende missies zorgen voor wat afwisseling in gameplay en dat je niet verdwaalt in de wereld. De stad komt helemaal tot leven als je hem kleurt, inclusief vele voertuigen. Daarnaast ligt in dit deel de nadruk veel meer op actie dan enkel op het kleuren. Je krijgt een nieuwe aanvalsmove tot je beschikking om grotere vijanden zoals tanks mee te kunnen overmeesteren en je zult regelmatig speciale platformen gebruiken waarmee je bijvoorbeeld door de lucht kunt vliegen of wat te denken van in een binnenlevel gewoon de zwaartekracht even omkeren.

blob 2

Conclusie
Het lijkt erop dat De Blob 2 op alle gebieden een stuk leuker en beter gaat worden dan de Blob 1. Je kunt het spel nu samen spelen, de stad is groter en er is veel meer te doen. De nadruk ligt meer op actie, maar mensen die enkel gewoon de stad willen blijven verfen kunnen dat ook prima doen. De Blob 2 lijkt een must-buy te gaan worden voor liefhebbers van deel 1, en iedereen die voor zijn ontspanning eens een leuk spelletje wil spelen zou deze titel ook in de gaten moeten houden!

De Blob 2 verschijnt op 25 februari 2011 voor de PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo DS en Nintendo Wii. De Nintendo 3DS-versie volgt later.