Bioshock Infinite

Bioshock

In het derde deel van Bioshock verruilen we het onderwater-landschap voor het luchtruim als we de vliegende stad Columbia ingaan om op zoek te gaan naar een mysterieuze dame genaamd Elizabeth.

De presentatie van 2K Games begon met een uitleg over het verhaal van het spel. De stad Columbia is een verzamelplaats van alle nieuwe technologie die op dat moment in Amerika aanwezig zijn. Om die technologie te tonen aan de gehele wereld hebben ze een vliegende stad gecreëerd, Columbia. De stad Columbia vloog over de gehele wereld maar in plaats van technologie te tonen, begon de stad de Amerikaanse manier van denken op te dringen aan andere landen. Dit kon natuurlijk niet goed gaan en na een incident is de stad voor een aantal jaar uit het zicht verdwenen, twaalf jaar om precies te zijn.

Als speler speel je met Booker DeWitt, een ex-pinkerton-agent die nu als huurling werkt. Je bent benaderd door een man om een dame genaamd Elizabeth te redden uit de stad Columbia. De dame in kwestie is ook al twaalf jaar vermist. Booker weet natuurlijk hoe hij de stad kan vinden en binnen kan komen en zo begint zijn avontuur.

Na de welbekende trailer krijgen we gameplay te zien. De game ziet er grafisch erg goed uit en loopt ook vloeiend over van gameplay naar filmpjes en weer terug. De stad barst van de 'rare' momenten zoals een dame die haar veranda schoonveegt terwijl diezelfde veranda in vuur en vlam staat. De stad Columbia is opgedeeld in verschillende delen en het ene deel ligt hoger of lager dan het andere deel. Om hier te komen zijn de delen met een rails verbonden en op die manier reis jij ook rond. Je kunt met een haak aan de rails hangen en die brengt je dan naar een ander deel.

In de demo zagen we hoe Booker iemand van de rails afsloeg en de diepte inviel waarbij de diepte ook echt het gevoel gaf dat je hoog in de wolken vloog. Booker heeft in het spel een aantal verschillende krachten en de drie die we zagen, waren het aantrekken en wegduwen van objecten, waaronder het stoppen van een kanonskogel en die weer terugschieten naar het kanon, het bedwelmen van je tegenstander zodat deze tijdelijk niks kan doen en het oproepen van tientallen kraaien die een bepaald gebied terroriseren waardoor vijanden zich niet meer met jou bezighouden.

De kraaien krijg je niet zomaar, daar heb je een drankje voor moeten drinken dat Booker iets eerder in de demo heeft verkregen van een andere man (gedood door Booker). Op een gegeven moment rent de halve stad kwaad achter je aan en kun je het niet meer alleen aan. Gelukkig komt Elizabeth tevoorschijn en zoals we in de trailer zagen, zal zij geen normale dame zijn. Haar krachten kosten haar een hoop energie maar ze redt je wel meerdere keren en gaandeweg leer je dat ze een grote rol zal krijgen in het hele spel.

Aan het einde van de demo bevechten Booker en Elizabeth een soort grote, slanke big daddy en als je denkt het lastige gedeelte te hebben gehad, komt er een soort groot vleermuis-achtig wezen op Booker en Elizabeth af waarna de demo ten einde loopt.

Bioshock Infinite ziet er zeer goed uit en we kunnen nog een hoop verwachten van deze game. Helaas mocht er niet gefilmd of gefotografeerd worden dus heb ik alleen de trailer voor jullie. De game komt uit voor de PS3, Xbox 360 en de PC.