Transformers: War for Cybertron

Transformers is een populaire serie die sinds enige tijd een opleving doormaakt. Inmiddels is er een derde bioscoopfilm in productie. Bij deze films hoort een game, maar de verwachtingen rond dergelijke games zijn laag. Gelukkig is daar een product van High Moon Studios: een game gebaseerd op de meer dan 20 jaar lopende verhalen uit het Transformers-universum. We gaan terug in de tijd. Duizenden jaren voor het bestaan van de mensheid. Er is een strijd gaande op de verre planeet Cybertron. Een strijd tussen de Autobots en de Decepticons. Erg geldt hier één regel. ‘One shall stand, one shall fall!'

TF

Authenticiteit met je vrienden
De game Transformers: War for Cybertron biedt een unieke kijk op een nooit eerder vertoonde geschiedenis van de Transformers. De burgeroorlog tussen de opzieners en de arbeiders is uitgebroken. High Moon Studios heeft de vrijheid genomen om alle bekende Transformers uit de jaren tachtig tekenfilmserie opnieuw tevoorschijn te halen. Natuurlijk heeft de gamestudio wat artistieke vrijheden genomen, maar de authenticiteit van de jaren tachtig druipt van de moderne polygonen af. Het verhaal van Transformers: War for Cybertron is te spelen met drie spelers via een coöperatieve modus. Op elk willekeurig moment kan er iemand meedoen, of juist de hangdoek in de ring gooien. Speel je in je eentje, dan word je bijgestaan door computergestuurde broeders.

Personalisering
Tijdens een evenement in Londen kregen we de mogelijkheid om de multiplayer-mogelijkheden van Transformers: War for Cybertron te ontdekken. Als speler moet je een keuze maken met wat voor een Transformer je wilt spelen. Net als in de televisieserie is het samenwerken met je teamgenoten belangrijk. Elke speler kan een rol aannemen die hij belangrijk acht voor het team. Zo kan je als Scientist je gewonde teamgenoten beter maken en vliegen om vanuit het niets de vijand te verrassen, zorgt een Leader voor extra krachten bij zijn vrienden, kan een Scout onzichtbaar worden en zorgt een Soldier voor het ordinaire schietwerk. Daarnaast heb je bij het uitkiezen van je eigen Transformer een keuze uit diverse wapens en bonuskrachten. Het doet een beetje denken aan de multiplayer van Battlefield, al is daarmee elke vergelijking met de populaire schietgame wel gemaakt.

TF