Elke kogel telt in The Evil Within

Om te vieren dat The Evil Within, de nieuwe survivalhorror-game van gamedirector Shinji Mikami af is, staat er een nieuwe trailer op het internet.

De video, Every Last Bullet genaamd, biedt spelers een basisles in overleven. Door verstandig om te gaan met je voorraden en ammunitie en door simpelweg te weten wanneer je het op een lopen moet zetten, kun je net dat ene moment langer in leven blijven.

De game wordt ontwikkeld door Shinji Mikami en het team bij Tango Gameworks. Detective Sebastien Castellanos en zijn partners komen ter plaatse om een gruwelijke massamoord te onderzoeken. Nadat hij getuige was van de afslachting van zijn collega's door een mysterieuze kracht, loopt hij zelf in de hinderlaag en wordt hij bewusteloos geslagen. Wanneer hij ontwaakt, lijkt hij terechtgekomen in een verknipte wereld waar afschuwelijke schepsels tussen de doden ronddwalen. Sebastian begin aan een angstaanjagend avontuur met als doel te overleven en te ontdekken wat er achter dit onvoorstelbare kwaad zit. Als speler moet je met beperkte middelen tot je beschikking vechten om te overleven.

The Evil Within zal op dinsdag 14 oktober beschikbaar zijn voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, en pc.