Overpowered wapen in Destiny PvP

Recentelijk beklagen spelers van Destiny zich over een specifiek wapen vanwege zijn vermeende superioriteit: de Vex Mythoclast. Het wapen wordt oneerlijk genoemd omdat het moeilijk te verkrijgen is en te veel schade doet.

De Vex Mythoclast is een exotische Fusion Rifle die als primair wapen kan worden gebruikt. Dit in tegenstelling tot de meeste Fusion Rifles die tot de speciale wapens behoren; munitie voor speciale wapens is doorgaans schaarser. De Vex is in feite het beste van twee werelden met de hoge elemental damage van een Fusion Rifle en de hoge vuursnelheid van een Scout Rifle. Normaal gesproken wordt de schade van wapens genormaliseerd om een gebalanceerdere (lees: eerlijke) PVP-gameplay te bieden, maar met de Vex lijkt dat niet het geval te zijn.

Het wapen kan worden gewonnen door de moeilijkste challenge van de game uit te spelen; The Vault of Glass op hard difficulty. Het is volledig willekeurig welke prijs je binnensleept voor het halen van de challenge, dus je moet geluk hebben.

In onderstaande filmpje zien we één van de gelukkigen die de Vex Mythoclast heeft weten te bemachtigen. Hij maakt korte metten met iedereen, tot op het punt dat enkelen de game verlaten.