[Dag 7]League of Legends World Championship

Nog twee dagen tot we weten wie tegen wie spelen in de kwartfinales. Europa ziet er slecht uit en lijkt totaal uit het toernooi geknikkerd te worden, terwijl Noord-Amerika en Zuid-Korea op weg zijn om met alle deelnemers door te gaan. Aan de andere kant van de medaille heb je Kabum e-Sports dat nog geen enkele wedstrijd wist te winnen en dat toch ook graag minimaal één winstpartij wil hebben.

Fnatic - OMG 
Fnatic deed gisteren geweldige dingen toen zij van Samsung Blue wonnen. Toen zij niet veel later van OMG verloren vroeg iedereen zich af wat er aan de hand was. Nu dus een rematch op de wedstrijd van gisteren. Beide teams kunnen de overwinning goed gebruiken en dit beloofde dan ook een spannende pot te worden. De game begon spannend te worden na tien minuten. Fnatic werd gegankt op mid en Syndra wist dat zij dood zou gaan, in plaats van echter op te geven pakte xPeke in een twee tegen één situatie toch een kill en dat was de eerste kill van de game en dus first blood. Het was OMG echter dat het heft in handen nam door onder andere twee dragons en een hoop kills. Fnatic zette hier zelf ook kills tegenover, maar OMG had vooral met objectives extra goud te pakken. Er kwam een voorsprong van vijfduizend goud voor OMG, maar OMG kon niet verder drukken en deze voorsprong bleef ook erg lang staan. Door barons kon OMG toch uitlopen, maar op het moment dat OMG ging uitlopen was de game al vijftig minuten bezig en hadden de meeste spelers al alle voorwerpen die zij wilden en was het goud er vooral voor de statistieken.

Beide teams gaven geen duimbreedte toe en na zestig minuten waren er ook in totaal maar 26 kills gemaakt. Na 66 minuten leek het erop dat Fnatic ging winnen, xPeke ging met Syndra doen waar xPeke bekend mee is geworden; backdooren. OMG zal het ongetwijfeld benauwd hebben gehad, zeker met in het achterhoofd de geslaagde backdoor tegen SK Gaming en haastte zich terug naar de eigen nexus. In tegenstelling tot de game tegen SK Gaming lukte het deze keer niet, want de nexus overleefde met letterlijk 1% hp leven. Even daarvoor had xPeke overigens in zijn eentje vijf man van OMG tegengehouden, wat zo'n beetje aan gaf wat voor game dit was en hoe weinig risico's beiden teams durfden te nemen. Toen na zeventig(!) minuten OMG nog een keer engagede was het afgelopen voor Fnatic, zelfs met een extra speler meer in de laatste teamfight maakte het Europese team geen schijn van kans. Fnatic was eerder één autoattack verwijdert van de winst, maar het is OMG dat na zeventig minuten de winst pakt.

 

Alliance - Cloud9
Alliance zint op wraak. Zoveel is duidelijk. Het Europese team staat op de rand van de afgrond, maar mocht er gewonnen worden van Cloud9 dan is alles weer in eigen hand. Cloud9 daarentegen kan zich nu plaatsen en zij zullen dan ook alles op alles zetten om te winnen. Het is Cloud9 dat de eerste kills pakt, maar omdat Alliance beter is in het pakken van objectives gaat het vrij gelijk op, met een lichte voorsprong voor Cloud9. De game blijft tot de dertigste minuut gelijkopgaand, het is totdat Jarvan IV aan de kant van Cloud9 een grote fout maakt en zonder zicht ergens heen springt. Alliance profiteert en kan iedereen, op de support na, neerhalen. Dit resulteert ook in de baron en een voorsprong van tweeduizned voor Alliance. Alliance liet er geen gras over groeien en bleef overal op de map objetives pakken, vijf minuten nadat de baron was neergegaan was het ook alweer afgelopen. In de helft van de tijd van de vorige game klaarde Alliance het klusje en wonnen zij van Cloud9.

 

LMQ - Fnatic
Met Fnatic kan het altijd twee kanten op gaan. De ene keer winnen ze van een titelfavoriet en de andere keer verliezen zij kansloos van de nummer drie van de Noord-Amerikaanse LCS. LMQ aan de andere kant doet het goed. Gisteren werd verloren van Samsung Blue, maar de vorige twee games werden beide gewonnen. Mochten zij nu winnen van Fnatic dan komt de volgende ronde akelig dichtbij. Fnatic begon dramatisch aan deze game. De eerste red buff werd gestolen door LMQ en in hetzelfde gevecht pakte LMQ first blood, zonder dat Fnatic er iets tegenover zette. Fnatic gaf zich niet gewonnen en pakte niet veel later twee kills op en trok de stand gelijk. Fnatic bleef maar doorgaan en pakte de game stevig vast. Teamfights gingen meestal gelijk op, maar Fnatic kon vaker makkelijke doelwitten isoleren en neerhalen en had minder moeite met objectives pakken. Na 28 minuten kon Fnatic drie man neerhalen, pakte het baron en niet veel later de middelste inhibitor. Dit zorgde voor een grote voorsprong voor Fnatic die zij niet meer weg gingen geven. Na 37 minuten kwam het absolute hoogtepunt van de game, toen Rekkles op Lucian een pentakill maakte en Fnatic de game kon afmaken. Dit keer geen game van 71 minuten, maar wel de winst.

 

Kabum e-Sports - Najin White Shield
Een team dat nog niet gewonnen heeft, tegen een team dat nog niet verloren heeft. Het is niet vreemd dat Najin White Shield zwaar als favoriet deze game in gaat. Maar Kabum speelt zonder druk, van hen wordt niets verwacht, misschien kan dit zorgen voor een spannende game. Tegen alle verwachtingen in is het Kabum dat first blood pakt en druk zet op Najin. Tot een echte voorsprong leidt het niet, omdat Najin beter is in farmen en objectives pakken. 25 Minuten lang, houdt Kabum de Koreanen op gelijke hoogte. Najin krijgt geen enkele kans om de een grote voorsprong op te bouwen, tot dat in de bottom lane, twee spelers van Kabum worden neergehaald. Dit waren pas de vijfde en zesde kill van de game en waren daarom extra kostbaar. Vanaf dat moment ging het snel, turrets van Kabum vielen, Corki van Najin White Shield pakte een quadrakill, Najin pakte baron en na 33 minuten sloten zij de game af. Najin White Shield is nog ongeslagen en staat met anderhalf been in de volgende ronde, terwijl Kabum nu definitief de koffers kan gaan pakken.

 

OMG - Samsung Blue
Op voorhand zou je OMG niet veel kans geven tegen Samsung Blue. Maar Samsung begint ook barsten te krijgen. Gisteren werd verloren van Fnatic, terwijl OMG vandaag Fnatic juist versloeg. Samsung weet dus dat zij absoluut nog niet zeker zijn van de volgende ronde en dat dit een belangrijke stap kan zijn. De game begon dan ook goed voor Samsung, toen zij na 68 seconden first blood pakten. Daarna pakte Samsung ook nog eens de blue van OMG en OMG wist dat het niet makkelijk ging worden. Zij zullen ongetwijfeld moed hebben geput uit de overwinning van Fnatic op LMQ, toen Fnatic een soortgelijke dramatische start meemaakte. Maar Samsung Blue is niet LMQ en dat werd snel duidelijk toen Samsung verder ging uitlopen. OMG pakte weliswaar een dragon, maar Samsung kon toch de vroege voorsprong uitbreiden. OMG kwam wel terug door Orianna en de tweede dragon neer te halen. Samsung pakte daarna de derde dragon en daarna baron en toen ging het snel. Vijftig seconden nadat de baron werd gepakt, was de game afgelopen. In die vijftig seconden werd onder andere drie kills gemaakt, werden twee turrets neergehaald en ook de nexus werd neergehaald.

 

Alliance - Najin White Shield
Najin White Shield lijkt eerste te worden in deze poule. Tenzij van zowel Alliance als Cloud 9 wordt verloren, is het Zuid-Koreaanse team door. Dat kan na dit potje dus al zijn. Alliance aan de andere kant kan goede zaken doen mochten zij winnen, Europa heeft Zuid-Korea al een keer verslagen dit toernooi, dus waarom zou het niet kunnen. Daarnaast kon Shook eindelijk op zijn geliefde Lee Sin spelen, iets wat dit toernooi nog niet eerder is gebeurd. Najin White Shield zou dan ook al snel achter komen waarom je Shook niet Lee Sin geeft. Na vijf minuten pakte hij namelijk first blood in de toplane. Zo'n vijftig seconden later pakte hij ook zijn tweede kill in de botlane. Was Shook zijn honger toen gestild? Nee. Weer zestig seconden later pakte hij zijn derde kill en zo was onze landgenoot een plaag voor Najin in de eerste tien minuten van de game. Overigens zou Shook na tien minuten weer betrokken zijn bij een kill, dit keer was het een assist. Na tien minuten stond Alliance al vijf kills voor, wat een voorsprong van vijfentwintighonderd goud opleverde. Na dertien minuten was het weer eens tijd voor de grote Shook-show. Najin leek de stand gelijk te trekken door dragon te pakken. Shook echter zorgde voor een geweldige ultimate dat Kha'Zix niet kon smiten, haalde vervolgens zelf de dragon neer om vervolgens ook nog Janna neer te halen voor zijn vierde kill van de game.

Op dat moment zag Najin White Shield dat zij op dat moment niet konden winnen en besloten de game te rekken, want in de late-game zouden zij een betere teamsamenstelling hebben. Alliance bleef geduldig wachten op de kansen en pakten dan zo af en toe kills. Maar vooral door turrets, dragons en barons neer te halen kwam er een grote voorsprong voor Alliance. Toen Alliance het na 35 minuten eindelijk lukte om een inhibitor-turret neer te halen, was het schild van Najin White Shield gebroken. Vijf minuten later lukte het Alliance om als tweede Europese team om een Zuid-Koreaans team neer te halen en waar de prestatie van Fnatic knap was, was dit nog beter. Alliance ging namelijk geen enekel keer dood, verloor geen enkele turret en pakte elke dragon en baron. Tenzij er morgen hele rare dingen gebeuren, is Alliance, samen met Najin White Shield, door naar de volgende ronde.

 

Poule C
1. Samsung Blue 4 - 1
2. LMQ 2 - 2
3. Fnatic 2 - 3
4. OMG 2 - 3

Poule D
1. Najin White Shield 4 - 1
2. Alliance 3 - 2
3. Cloud 9 2 - 2
4. Kabum e-Sports 0 - 4