[Dag 6]League of Legends World Championship

We zijn alweer bijna door de poulefase heen. Net als gisteren, morgen en overmorgen zullen vandaag poule C en poule D weer spelen. De Europese teams hebben vandaag misschien wel hun laatste kans om de eer voor Europa te redden, terwijl de Noord-Amerikaanse teams zich vandaag al voor een groot deel kunnen verzekeren van de volgende ronde.

Najin White Shield - Alliance
Winnen van een Zuid-Koreaans team is lastig. Winnen van een Zuid Koreaans-team als je nog niet helemaal in vorm bent is vrijwel onmogelijk. Voor Alliance de taak om dit onmogelijke mogelijk te maken. Najin kan, als het wint, een grote stap zetten richting de eerste plek in de poule, want dan zouden Alliance en Kabum e-Sports beiden namelijk al twee games achter lopen. Alliance wist dat het vandaag moest gebeuren en begon uitstekend aan de game. Na twaalf minuten werd first blood, een tweede kill en dragon gepakt en niet veel later werden er twee kills toegevoegd, terwijl Najin nog niets in had kunnen brengen. De trein bleef maar gaan en na nog twee kills en een dragon leek Alliance op weg naar een grotere voorsprong. Maar Najin White Shield blijft Najin White Shield. Zelfs met een achterstand van vijfduizend goud was Najin niet de mindere en begon het zelf ook kills en objectives te pakken. Toch was Alliance niet van de kaart en behield het de kleine voorsprong die het nog had, toen Alliance nog een beetje uit begon te lopen leek het er dan ook op dat er voor het eerst dit kampioenschap een Zuid-Koreaans team zou verliezen. Maar het was toch Najin White Shield dat aan het langste eind trok. Door twee barons en een hoop andere objectives werd het gelijk in goud. Ondanks dat Najin geen grote voorsprong had was het duidelijk dat Alliance niet meer ging winnen. De Koreanen waren oppermachtig en in het laatste teamfight had Najin geen enkel probleem om het af te maken.

 Samsung Blue - Fnatic
 Als de nummer één van Europa verliest van de nummer drie van Zuid-Korea, dan zou de nummer twee van Europa niet veel kans maken tegen de nummer twee van Zuid-Korea toch? Aan Fnatic de zware taak om één van de favorieten van het toernooi, Samsung Blue, een verlies te geven. Beide teams begonnen gelijkwaardig, Fnatic pakte de eerste draak, terwijl Samsung Blue first blood nam, Zed die de eerste kill maakte, ging zelf ook dood, een laatste hit van een ranged minion was net genoeg voor Ahri om ook een kill te krijgen. Lang ging de game gelijk op, met kills voor Samsung en objectives voor Fnatic. Na dertig minuten is het Fnatic dat definitief de leiding neemt. Na een teamfight die perfect verliep voor het Europese team werd baron neergehaald en stond er een voorsprong van bijna tienduizend goud voor de Europeanen. Voor Samsung werd het van kwaad naar erger toen ook een inhibitor verloren ging en dat daarna Zed ging facechecken hielp ook niet mee. Toen Fnatic vervolgens ook de baron voor de tweede keer pakte en zowel Zed als Lulu neerhaalde was het gedaan voor de Koreanen. Fnatic leeft weer in deze poule en Samsung Blue is het eerste Zuid Koreaanse-team dat verliest tijdens dit wereldkampioenschap.

 

Najin White Shield - Cloud9 
Beide teams wonnen zonder al teveel moeite van Alliance en dit zou dan misschien ook wel de game worden om te bepalen wie er eerste wordt in de poule. In tegenstelling tot de game tegen Alliance kreeg Najin White Shield dit keer wel de voorsprong, door een goede teamfight in de bottom lane werd first blood gepakt en daarna ook een tweede kill en verloor het enkel de support. Ondanks deze voorsprong bleef Cloud9 de gevechten aan gaan, iets wat ze beter niet hadden kunnen doen, want vrijwel altijd was het Najin dat als winnaar eruit kwam. Zonder al te veel moeite bleef Najin door gaan en het bleef de gevechten winnen. Na dertig minuten was Cloud 9 verslagen en pakte Najin de derde overwinning van het toernooi.

 

OMG - Fnatic
Fnatic heeft een uur geleden één van de beste teams van de wereld verslagen en lijkt weer helemaal herpakt te zijn. Echter zou die overwinning niet veel betekenen als er niet van OMG wordt gewonnen. OMG aan de andere kant heeft deze overwinning nodig, gisteren werd namelijk al twee keer verloren. Europese teams spelen meestal erg voorzichting, maar Fnatic liet vandaag zien dat het anders kan. Na vier minuten was het Thresh die Nami lokte en dit werkte, Nami kwam en werd neergehaald door Kha'Zix. Zo goed als Fnatic dus begon, zo slecht ging de rest van de game. OMG pakte niet veel later namelijk de leiding, over heel de map werden kills gemaakt door de Chinezen. Er was een totaal ander Fnatic dan tegen Samsung en dat maakte de game er niet spannender op, OMG bleef namelijk maar doorgaan met druk zetten. Uiteindelijk zou OMG na 37 minuten winnen van Fnatic, dat slechts twee kills maakte in die 37 minuten. OMG daarentegen haalde Fnatic veertien keer neer.

 

Alliance - Kabum e-Sports
Alliance moet winnen, anders liggen ze eruit. Voor Kabum e-Sports geldt hetzelfde, maar voor hen zal het iets minder uitmaken, omdat zij niet als groot team hier naar toe kwamen. Alliance is de titelhouder van Europa, de regio die gezien wordt als de een na beste, na Zuid-Korea. Met die gedachte in het achterhoofd begon Alliance goed, er werd een vroege voorsprong gepakt door de eerste vier kills te maken. Kabum wilde echter laten merken dat het hier niet voor niets aanwezig is en begon zelf ook objectives te pakken en kills te maken, maar Alliance bleef wel een voorsprong van zo'n vijfduizend goud houden. Lang bleef deze voorsprong gelijk, maar uiteindelijk ging Alliance deze toch uitbouwen. Na een goede teamfight in de jungle van Kabum kon Alliance makkelijk drie kills en een turret pakken en werd de voorsprong voor het eerst meer dan tienduizend goud. Niet veel later werd ook baron gepakt en met baron had Alliance genoeg kracht om de game winnend af te sluiten. 

 

Samsung Blue - LMQ
LMQ heeft vriend en vijand verbaasd door te winnen van Fnatic en OMG. Het Noord-Amerikaanse team werd toch een beetje als outsider gezien, maar stond na de eerste dag toch bovenaan. Samsung Blue aan de andere kant is lang niet zo dominant als men verwachtte en er werd zelfs van Fnatic verloren. Ondanks deze weetjes was het toch Samsung Blue dat volgens het publiek zwaar favoriet was, maarliefst zeventig procent ging ervanuit dat de Zuid-Koreanen zouden winnen. De zeventig procent leek gelijk te krijgen, want het was Samsung dat de vroege voorsprong pakte door Rumble op top neer te halen. Niet veel later werden op mid ook twee kills gemaakt en Samsung had de game in handen. Dat je nooit maar dan ook nooit een voorsprong moet weggeven aan een Zuid Koreeans team bleek vandaag maar weer, want een kwartier na first blood stond Samsung alweer elfduizend goud voor. LMQ had niets, maar dan ook niets in te brengen. Samsung controleerde de game en maakte het na dertig minuten af. Dat Samsung eerder op de dag verloren had was niet te zien, want LMQ werd geen centimeter gegeven en uiteindelijk zou Samsung dan ook 26 kills maken, tegenover de 3 kills van LMQ.

 

Poule C
1. LMQ 2 - 1
2. Samsung Blue 2 - 1
3. Alliance 1 - 2
4. OMG 1 - 2

Poule D
1. Najin White Shield 3 - 0
2. Cloud 9 2 - 1
3. Alliance 1 - 2
4. Kabum e-Sports 0 - 3